Steaua CSM EximBank București se impune în confruntarea cu Phoenix Galați

Steaua CSM EximBank București a depășit pe Phoenix Galați în primul meci al etapei a 17-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Rezultatul final a fost de 94-81.

Jocul a fost decis în secvența decisivă, controlată de militari grație unul parțial de 8-0 cu care aceasta a început. Diferența a trecut de zece puncte și ea nu a mai putut fi surmontată de către vizitatori. În prealabil, Steaua a avut inițiativa pe tabela de marcaj, Phoenix având câteva minute de avantaj în primul sfert, respectiv câteva momente în care a revenit la conducere în sfertul al 3-lea.

A fost un meci cu multe reușite pe tabela de marcaj. Steaua a avut peste 70% la aruncările de două puncte, iar Galațiul a replicat cu 62%, după o primă repriză în care a avut peste 70% la acest procedeu.

Ambele formații au avut probleme în controlul mingii. După 40 minute de joc efectiv s-au consemnat 37 posesii pierdute cumulat.

Bucureștenii au marcat 49 puncte cu unitatea a 2-a. Fometescu a început meciul cu Malesevic și Baciu pe bancă. Primul a avut o prestație de excepție. În schimb, Phoenix a avut doar 12 puncte din partea rezervelor.

Nikola Malesevic a totalizat 31 puncte (14/16 din acțiune), 9 recuperări, 5 pase decisive, 2 capace pentru 410 la eficiență și 20 la +/- în 28 minute de joc. Marius Runkauskas, Cam Long și Cătălin Baciu au bifat câte 12 puncte, iar Nikola Jevtovic a terminat cu 11 puncte pentru Steaua CSM EximBank.

Milos Bojovic a avut 23 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Milos Pesic a adăugat 18 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, iar Tony Gugino a terminat cu 16 puncte, 3 recupeărri, 2 pase decisive pentru Phoenix.

Steaua CSM EximBank are 12-3 la general și întrerupe prima serie negativă din actuala ediție de campionat. În schimb, Phoenix Galați ajunge la 6-10 după acest meci.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.