Steaua București a învins CSM CSU Oradea în re-editarea finalei din sezonul trecut

CSA Steaua București a repurtat prima victorie stagională. În pofida faptului că s-a reunit mult mai târziu decât CSM CSU Oradea, a reușit să obțină o victorie absolut meritată în re-editarea finalei din sezonul precedent. Confruntarea din etapa a 2-a a sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin, Grupa valorică A – ediția 2018/19 a consemnat scorul de 81-74.

Partida a avut două reprize diametral opuse. Oradea a avut inițiativa pe parcursul primelor 20 minute de joc. Cu un Tudor Fometescu inspirat și activ în ofensiva echipei campioane, CSM-ul a avut în permanență avantaj, dar nu a găsit soluții de a-l păstra. Repriza s-a încheiat cu un parțial de 6-0 în favoarea militarilor, aceștia egalând situația la 41 în ultima secundă.

Repriza a 2-a a avut o cu totul altă desfășurate. Steaua a trecut la conducere cu două triple. Bucureștenii au evoluat curajos și au profitat de lipsa totală de intensitate, dublată de o prestație colectivă inexistentă a orădenilor. Imprecizia de la mare distanță și de la linia de pedeapsă a completat jocul extrem de modest al CSM CSU Oradea în repriza secundă a acestui meci.

Cu patru jucători aflați la primul meci în România, formația din București a lăsat o primă impresie bună, cu atât mai mult cu cât nu a avut suficient timp să-și lege relațiile de joc. Pe de altă parte, trebuie notat faptul că Steaua a învins în condițiile în care a jucat în cinci străini. A absentat Nikola Malesevic, accidentat.

În replică, Oradea a fost lipsită de Bobe Nicolescu, unul dintre cei mai importanți tineri jucători din LNBM, dar a pierdut meciul în repriza secundă, atunci când nu mai exista obligativitatea utilizării românului tânăr. CSM-ul a jucat în șase străini, fiind în continuare lipsită însă de Sean Denison.

Steaua a rezistat în pofida faptului că a avut trei jucători cu peste 30 minute de joc. Oradea nu a avut niciun jucător mai mult de 27 minute în teren. Bihorenii au fost sancționați cu mai multe greșeli antisportive, Giordan Watson fiind descalificat pentru două astfel de abateri. Campioana a încasat și un fault tehnic.

Zarko Djuric a reușit 18 puncte, 10 recuperări, Ante Delas a adăugat 13 uncte, Andrei Mandache a reușit 13 puncte, 6 pase decisive la primul meci împotriva fostei sale echipe, iar Skylar Spencer a terminat cu 12 puncte pentru învingători. În replică, Muhamed Pasalic și Marcus Ginyard au totalizat câte 12 puncte și 5 recuperări (câte 4 ofensive) fiecare.

Steaua București are 1-0 la general, iar CSM CSU Oradea ajunge la 1-1.

Foto: CSA Steaua Bucuresti (Facebook)

1 comentarii On Steaua București a învins CSM CSU Oradea în re-editarea finalei din sezonul trecut

  • Un meci la finalul caruia se poate spune ca au cistigat cei care si au dorit mai mult..
    Mi-a placut Djurici si am fost un pic dezamagit de Vlahovici. Malesevici cind va intra sper sa o sa aiba un impact major.
    Fometescu a jucat foarte bine la debutul ca titular. Felicitari!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.