CSM Steaua București a depășit Timba Timișoara în deschiderea etapei a 20-a

CSM Steaua București a învins BC Timba Timișoara, scor 75-43, în meciul de deschidere al etapei a 20-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Jocul s-a desfășurat sâmbătă (10.03), la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din capitală. Pe sferturi: 25-6, 16-13, 17-8, 17-16.

Partida a fost controlată de militari, care au reacționat pozitiv după eșecul suferit în urmă cu câteva zile pe teren propriu în faa celeilalte reprezentante a Timișoarei. Practic soarta meciului a fost decisă din primul act, când roș-albaștrii s-au desprins la 19 puncte, grație unui nivel defensiv remarcabil.

Cu această ocazie s-a consemnat debutul în uniforma Stelei pentru Jonte Flowers. De asemenea, acesta a fost primul meci al lui Randal Falker de la revenirea în România. Primul a avut 12 puncte, 3 intercepții și 2 pase decisive în 20 minute de joc, iar cel din urmă a contabiliat 4 puncte, 11 recuperări, 2 intercepții, un capac și o pasă decisivă în 22 minute pe parchet. Cei doi americani au evoluat în locul lui Jason Boone și a lui Pavel Marinov.

Dragan Zekovic a bifat 13 puncte, 6 recuperări, Luka Lapornik a izbutit 13 puncte, 4 recuperări, iar Marius Runkauskas a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări. CSM Steaua a avut o rotație de zecejucători, cu Victor Petrache în cvintetul de start în calitate de român U23. El a avut 15 minute de joc, cu 2 puncte, 2 intercepții și o pasă decisivă. A mai jucat și Dragoș Diculescu, care a bifat 19 minute, perioadă în care a contabilizat un punct, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători.

De la bucureșteni au lipsit Georges Darwiche și Iuri Fraseniuc.

În replică, Liviu Rotariu a avut 11 puncte, 3 recuperări, Robert Medgyesy a adăugat 10 puncte, iar Goran Ostojic a terminat cu 7 puncte, 9 recuperări pentru Timba. De notat că Damjan Kandic nu a punctat în cele 17 minute de joc după prestația remarcabilă de la debut, când a ajutat Timba să învingă pe Poli Iași.

Timba Timișoara a avut doar nouă jucători în meciul de la București. A absentat și de această dată Pavle Reljic. Ceilalți cinci străini au jucat pentru echipa din Timișoara.

CSM Steaua București are 13-6 în urma acestui succes. Echipa antrenată de către Jukka Toijala este calificată în TOP 6 ca urmare a acestui rezultat, fiind avantajată de coșaveraj în urma meciurilor directe cu SCM U Craiova. În schimb, Timba Timișoara a ajuns la 5-14. Ambele echipe au câte un meci mai puțin disputat.

Următorul joc al bănățenilor este chiar restanța cu BC Mureș, în deplasare, programată pentru miercuri (14.03). În schimb, militarii dispută următorul meci în cadrul etapei cu numărul 21, în compania lui BCM U FC Argeș Pitești, în deplasare, sâmbătă (17.03).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.