Start promițător pentru Nemanja Bjelica în NBA

Nemanja Bjelica, MVP-ul Euroligii masculine în sezonul 2014/15, a bifat cel de-al 3-lea meci consecutiv cu cel puțin 11 puncte marcate. Minnesota Timberwolves a suferit o înfrângere, scor 95-104.

Bjelica a avut 28 minute de joc, perioadă în care a contribuit cu 3/5 la aruncările de pe semicerc, 1/2 la cele din interiorul semicercului și 2/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 13 puncte. A adăugat 7 recuperări, 4 pase decisive, un capac și o posesie pierdută în partida amintită.

bjelica2

Cea mai bună prestație de până acum a lui Bjelica în NBA s-a consemnat la victoria cu Chicago Bulls, de la finele săptămânii trecute, când a reușit 17 puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive în 40 minute de joc. Rezultatul final a fost de 102-93 pentru Minnesota.

Sportivul în vârstă de 27 ani are medii statistice de 8.9 puncte, 7.4 recuperări, 3.0 pase decisive și 0.6 intercepții pentru procentaje de 50% la aruncările din acțiune (44% la trei puncte), respectiv 67% la linia de pedeapsă. Bjelica petrece, în medie, 28.7 minute pe partidă.

Ales în NBA Draft 2010 de către Washington Wizards, cu opțiunea a 35-a, Nemanja Bjelica se află la primul sezon la nivelul ligii profesioniste nord-americane. Înalt de 2.08 metri, sportivul originar din Belgrad a jucat la nivel profesionist pentru Arkadia Traiskirchen (a fost coleg cu Titus Nicoară), Steaua Roșie Belgrad, Laboral Vitoria și Fenerbahce Istanbul.

Are cinci sezoane în Euroligă cu 102 meciuri jucate și medii de 9.0 puncte, 5.5 recuperări, 1.6 pase decisive, 1.0 intercepții și 11.6 la eficiență în 22.2 minute pe meci. A fost titularizat de 54 ori și a avut procentaje de 47% la aruncările din acțiune (36% la trei puncte), respectiv 72% la linia de pedeapsă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.