Stanimir Marinov a semnat în cel de-al 2-lea eșalon din Franța

Stanimir Marinov a semnat un contract cu UJAP Quimper, în cel de-al 2-lea eșalon al Franței. În vârstă de 28 ani, înalt de 1.93 metri, fundașul bulgar a evoluat în sezonul 2018/19 la U-BT Cluj-Napoca.

Marinov a bifat 16 apariții în LNBM, reușind 9.3 puncte, 4.1 recuperări și 3.3 pase decisive în aproape 25 minute pe partidă pentru 10.8 la eficiență. El a avut 55% la aruncările de două puncte și 31% la trei puncte, cu 56% la linia de pedeapsă. El a câștigat SuperCupa României în luna septembrie 2018.

De notat că Marinov nu a mai jucat din 25 ianuarie anul curent. El a suferit o accidentare ce l-a ținut departe de teren pentru tot restul sezonului 2018/19.

🚨Le Bulgare Stanimir Marinov pose ses valises à Quimper ! Il est le nouveau meneur de l'UJAP. 🏀Plus d'informations 👉 https://wp.me/p9ctlu-1X2#ujapquimper29 #ujapfamily #goujap #prob #basketball

Publicată de UJAP Quimper 29 – Officiel pe Miercuri, 17 iulie 2019

Anterior experienței din România, Stanimir Marinov a mai jucat pentru Balkan Botevgrad, Levski Sofia, Euroins Cherno More, Sigal Prishtina, Cherkaski Mavpi și Levski Lukoil. Așadar, a evoluat în Bulgaria, Kosovo și Ucraina.

Palmaresul lui Marinov cuprinde un titlu de campion și o cupă în Bulgaria, respectiv un titlu de campion și o cupă în Kosovo. În plus, a triumfat în Liga Balcanică. El este component al echipei naționale a Bulgariei.

Quimper evoluează în cel de-al 2-lea eșalon al Franței. Această echipă a ocupat locul 13 în sezonul 2018/19. Antrenor principal este fostul internațional francez Laurent Foirest.

Reamintim că U-BT Cluj-Napoca s-a despărțit deja de Jason Washburn, Kyndall Dykes, Vlad Moldoveanu, Rolland Torok și Anders Abu Teir. Ardelenii au prelungit contractele lui Nandor Kuti și Andrei Calnicenco. În fine, a fost anunțat transferul lui Brandyn Curry. Noul antrenor al formației de pe Someș este legendarul Dusko Vujosevic.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.