Staff-ul tehnic al Team USA a fost definitivat pentru evenimentele din 2019 și 2020

USA Basketball a dezvăluit staff-ul tehnic al echipei naționale masculine pentru perioada 2019-2020, cea în care se vor desfășura următoarele ediții ale Campionatelor Mondiale de baschet masculin și Jocurilor Olimpice de vară. Gregg Popovich va colabora cu Steve Kerr, Nate McMillan și Jay Wright.

Echipa SUA este ghidată în campania de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019 de către Jeff Van Gundy. Acesta are misiunea de a califica Team USA la turneul final din China, acolo unde sarcinile antrenorului principal îi vor reveni lui Gregg Popovich, acesta urmând să fie asistat de tridentul amintit.

Americanii au 7-1 la general în calificări și mai au nevoie de o victorie pentru a-și asigura din punct de vedere matematic prezența la turneul final. De notat că nu doar staff-ul tehnic, ci și lotul de jucători se va schimba în totalitate pentru turneul final al Campionatului Mondial. În calificări evoluează jucători profesioniști din alte ligi, pentru ca la turneul final efectivul să fie alcătuit din sportivi legitimați la echipe din NBA.

Popovich este antrenorul principal al lui San Antonio Spurs. Kerr este antrenorul principal al lui Golden State Warriors. McMillan este antrenorul principal al Indianei Pacers. Așadar, cei trei activează în NBA pe funcții de antrenori principali. În schimb, Wright este antrenorul principal al echipei Villanova University, în NCAA. De altfel, Wright a fost antrenor al acestei echipe la titlurile NCAA din 2016 și 2018.

Cele două concursuri de anvergură la care Team USA va miza pe antrenori și jucători din NBA sunt programate pentru:

– 31 august / 15 septembrie 2019 – FIBA Basketball World Cup 2019, în China
– 24 iulie / 9 august 2020 – Jocurile Olimpice de vară 2020, în Japonia

Acestea vor fi primele evenimente la care Team USA va participa fără Mike Krzyzewski. Antrenorul lui Duke Bluedevils din NCAA a ghidat naționala americană de baschet masculin în perioada 2006-2016, câștigând trei titluri olimpice și două mondiale, plus un bronz mondial.

Statele Unite ale Americii au câștiga ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice (2008, 2012 și 2016), respectiv ultimele două ediții de Campionat Mondial (2010 și 2014). Aceste rezultate au reluat dominația baschetului american în jocul internațional, după ce în perioada 2002-2006 s-au consemnat trei competiții de mare amploare (două Mondiale și o Olimpiadă) la care Team USA nu a triumfat.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.