„Spectacol” în afara terenului între Olympiacos și Panathinaikos

Rivalitatea dintre Olympiacos Pireu și Panathinaikos Atena a luat o altă cale. Cea a scrisorilor și adreselor oficiale.

Cel mai recent conflict dintre marile rivale ale baschetului elen a fost declanșat în semifinalele Cupei Greciei, când Olympiacos a refuzat să joace repriza a 2-a a confruntării cu Panathinaikos de la OAKA invocând arbitrajul. Echipa din portul Pireu a anunțat că nu va mai juca niciun meci în competițiile interne în compania rivalei dacă jocurile vor fi oficiate de arbitri autohtoni. Totodată, Olympiacos a anunțat să studiază posibilitatea de a părăsi campionatul Greciei.

Joi (14.03), în cursul dimineții în presa de specialitate din Europa au apărut informații potrivit cărora Olympiacos Pireu a trimis o scrisoare către Liga Adriatică prin intermediul căreia își manifestă intenția de a participa în această competiție. Conducerea clubului alb-roșu a cerut informații concrete cu privire la înscrierea în cea mai veche întrecere regională din Europa.

La distanță de câteva ore, întreaga presă europeană a anunțat că Panathinaikos Atena a făcut același lucru. Verzii l-au contactat pe Kresimir Novosel, CEO-ul ABA Liga, prin intermediul unei adrese oficiale. Se pare că în cadrul acesteia se menționează că Panathinaikos intenționează să participe în Liga Adriatică dacă Olympiacos își dorește să se alăture acestei ligi. Ba mai mult, se specifică faptul că Panathinaikos își dorește să joace la același nivel de competiție în care participă marea rivală.

Deosebirea ar consta că Olympiacos vrea să se alăture Ligii Adriatice deoarece își propune să iasă din campionatul Greciei, însă Panathinaikos s-ar alătura întrecerii destinate echipelor de top din spațiul ex-iugoslav fără să renunțe la participarea în competiție internă. Așadar, dacă ar fi primită în Liga Adriatică, Panathinaikos ar disputa 34 meciuri în Euroligă, 26 în campionatul Greciei și 22 în Liga Adriatică, la care s-ar adăuga Cupa Greciei și playoff-ul competițiilor menționate (dacă se califică).

Ce ar mai fi de spus?

Doar că sâmbătă (16.03) este programată prima confruntare directă între Olympiacos și Panathinaikos după cele întâmplate în semifinala de cupă. Meciul din această săptămână are loc la Piece and Friendship Stadium și contează pentru campionatul elen. La ora actuală, Panathinaikos are 17-0 cu un meci amânat, iar Olympiacos are 17-1, dar și o depunctare ca urmare a retragerii din cupă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.