Xavi Pascual are o serie activă de 17 finale consecutive în Spania

pascual

Xavi Pascual este unul dintre cei mai importanți anrrenori din baschetul profesionist la ora actuală. Tehnicianul catalan în vârstă de 41 ani este cunoscut pentru faptul că folosește rotații adânci și are un set foarte cuprinzător de acțiuni pe care le lucrează și le pregătește pentru ca în timpul meciurilor să apeleze la o parte dintre acestea, în funcție de modul în care joacă adversarul.

Desigur ultima afirmație este general valabilă pentru antrenorii de calibru din baschet. Totuși, actualul antrenor de la FC Barcelona este unul care nu se sfiește să caute și să implementeze aspecte noi în jocul de baschet.

El a fost numit în funcția de antrenor pe data de 14 februarie 2008, la o săptămână după ce echipa din Barcelona a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Spaniei. Astfel, Pascual are șase ani și aproximativ patru luni de la numirea în funcția de antrenor principal al echipei blau-grana.

În această perioadă, FC Barcelona a disputat finala competițiilor interne după cum urmează:

Liga ACB – 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014. A câștigat campionatul de patru ori și a pierdut finala de trei ori.

Copa del Rey – 2010, 2011, 2012, 2013, 2014. A câștigat cupa de trei ori și a pierdut finala de două ori.

SuperCupa – 2009, 2010, 2011, 2012, 2013. A câștigat supercupa de trei ori și a pierdut finala de două ori.

Așadar, dintr-un total de 19 trofee puse în joc de la numirea sa în funcția de antrenor principal, Pascual are 17 finale disputate în Spania. De notat că Barcelona are o serie activă de 17 competiții interne consecutive (campionat, cupă, supercupă) în care ajunge în finală. În această perioadă, FC Barcelona a strâns 10 trofee.

În total, Pascual are 11 trofee câștigate în calitate de antrenor al lui FC Barcelona. Pe lângă cele zece trofee din baschetul iberic, catalanul a câștigat o dată Euroliga masculină.

Notă
SuperCupa Spaniei se joacă în sistem semifinale + finală.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.