Spania, Franța sau Germania va beneficia de un wildcard în următoarea ediție a Euroligii masculine

Lucrurile devin tot mai clare cu privire la ultimul loc disponibil în Euroligă pentru sezonul 2017/18. Dacă Unicaja Malaga va fi cea mai bine poziționată echipă spaniolă la încheierea playoff-ului Ligii ACB între echipele care nu au contract cu Euroleague Basketball, atunci se va acorda un wildcard.

Acesta va reveni fie Franței, fie Germaniei. Este cert că Darussafaka Dogus nu va beneficia de wildcard indiferent cum se încheie sezonul competițional 2016/17. Așadar, deși este campioană dă câștigătoarea Euroligii pentru prima dată în istorie, Turcia va avea doar două echipe în următoarea ediție a competiției.

Prin urmare, a devenit limpede că David Blatt își va rezilia contractul cu Darussafaka. Angajamentul său este valabil pentru sezonul următor, însă acesta va fi reziliat din moment ce echipa nu va evolua în Euroligă.

Dorința tehnicianului american este de a continua la o echipă din competiția de top a Europei. La ora actuală se ivesc două posibile destinații pentru Blatt. Este vorba despre FC Barcelona și Maccabi Tel-Aviv.

Reamintim că Real Madrid, FC Barcelona și Baskonia Gasteiz au contract cu Euroleague Basketball. De asemenea, Unicaja Malaga va beneficia de un wildcard pentru că a cucerit EuroCup în acest sezon.

Prin urmare, Spania poate avea cinci reprezentante în următoarea ediție a Euroligii doar dacă una dintre Valencia, Tenerife, Gran Canaria sau Andorra va încheia playoff-ul mai bine poziționată decât Malaga. Dacă acest lucru nu se întâmplă, adică Malaga va fi cea mai bine poziționată echipă din cele cinci fără contract u Euroleague Basketball, atunci Franța sau Germania va primi un wildcard.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.