Spania continuă să domine la U20 feminin

Spania a obținut cea de-a 4-a medalie consecutivă de aur la Campionatul European U20 feminin Divizia A. Ibericele bifează cel de-al 7-lea titlu continental la acest nivel de vârstă în ultimii opt ani și cel de-al 8-lea titlu continental din istoria acestei competiții.

Duminică (15.07), în finala competiției găzduite la Sopron, Spania a depășit Serbia cu scorul de 69-50. Meciul nu a avut istoric fiind controlat din prima până în ultima secvență de către iberice.

Ele s-au desprins la 17-6 în primele zece minute pentru ca la jumătatea confruntării scorul să fie de 36-11! Diferența a urcat la 28 lungimi cu zece minute înainte de final pentru ca Serbia să reducă din deficit în ultimul sfert, atunci când a marcat mai multe puncte decât a făcut-o în primele trei cumulat.

Iris Mbulito a reușit 21 puncte, 12 recuperări, Maria Dolores Pendande a terminat cu 16 puncte, 5 recuperări, iar Paula Ginzo a încheiat cu 14 puncte, 6 recuperări pentru Spania. În replică, Ivana Raca a reușit 14 puncte, 8 recuperări, Ivana Katanic a adăugat 13 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, iar Teodora Turudic a încheiat cu 7 puncte, 10 recuperări pentru Serbia.

Dominația Spaniei la acest nivel de vârstă subliniază faptul că această țară izbutește să aducă an de an sportivele aflate în pragul senioratului la un nivel extrem de ridicat comparativ cu restul Europei. O confirmare a faptului că școala iberică de baschet se concentrează asupra dezvoltării tinerelor în așa fel încât acestea să-și atingă potențialul atunci când fac pasul despre competiția senioarelor. De altfel, multe dintre jucătoarele prezente în echipa națională U20 a Spaniei evoluează fie în NCAA, fie la echipe de club din Europa în structurile de seniori.

Medalia de bronz a revenit Olandei. Această formație a depășit Italia cu scorul de 65-60 în finala mică.

Iris Mbulito a fost declarată cea mai bună (MVP) jucătoare a Campionatului European U20 feminin Divizia A de la Sopron. În cvintetul ideal jucătoarea spaniolă a fost acompaniată de Ivana Raca și Ivana Katanic (ambele Serbia), Laura Westerik (Olanda) și Satou Sabally (Germania).

Clasamentul final

1. Spania
2. Serbia
3. Olanda
4. Italia
5. Ungaria
6. Franța
7. Portugalia
8. Suedia
9. Germania
10. Belgia
11. Letonia
12. Polonia
13. Rusia
14. Slovenia
15. Slovacia
16. Croația

Ultimele trei clasate au retrogradat. Locul acestora va fi luat de Cehia, Belarus și Lituania, ocupantele podiumului la Campionatul European U20 feminin Divizia B – ediția 2018, desfășurat la Oradea.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.