Spania a câștigat ultimul meci susținut la Cluj, iar Pau Gasol a devenit cel mai bun marcator din istoria EuroBasket

Spania s-a despărțit de Cluj-Napoca cu o nouă prestație impresionantă, fără a se întrebuința foarte serios. Campioana în exercițiu a Europei a depășit Ungaria în penultimul meci al Grupei C la EuroBasket 2017. Rezultatul final a fost de 87-64.

Pau Gasol a marcat zece puncte în primele șase minute de joc pentru a pune Spania în control chiar de la începutul confruntării. Sergio Rodriguez a fost responsabil cu îndemânarea, iar Juancho Hernangomez cu acrobațiile. De cealaltă parte, Adam Hanga nu a intrat deloc, fiind menajat după prestațiile colosale din meciurile cu adevărat importante în perspectiva calificării pentru naționala Ungariei. Astfel, la prima pauză scorul era de 25-10 în favoarea campioanei Europei.

Pe parcursul celui de-al 2-lea sfert s-a păstrat ecartul între cele două formații. Gasol a mai pus patru puncte pe tabela de marcaj pentru a se apropia la un singur coș din acțiune de recordul de puncte al tuturor timpurilor deținut de către Tony Parker. Csaba Ferenc a marcat două coșuri de trei puncte pe acțiuni succesive pentru Ungaria. Scorul la jumătatea partidei a fost de 41-29.

Secvența a 3-a a consemnat noi realizări penru frații Gasol. De cealaltă parte, Ferenc a continuat să marcheze de la mare distanță, însă și alți jucători au avut contribuții pe tabela de marcaj. Secvența a 3-a s-a încheiat cu scorul de 60-46 în favoarea Spaniei, după reușita din zero grade ce a purtat semnăruta lui Sergio Rodriguez.

Rujak, Vojvoda și Ferenc au marcat trei coșuri consecutive de trei puncte pentru a apropia naționala Ungariei la doar cinci puncte, scor 60-55, în minutul 32 al partidei. Replica ibericilor nu s-a lăsat îndelung așteptată, aceștia reușind un parțial de 11-2 cu care au refăcut diferența. Maghiarii au continuat să evolueze dezinvolt și au marcat cu generozitate de la mare distanță, reușind astfel să contrabalanseze problemele din spațiul de trei secunde (recuperări și puncte). Finalul a aparțnu ibericilor care s-au impus la o diferență consistentă.

Pe parcursul sfertului al 2-lea, Pau Gasol a devenit cel mai bun marcator din istoria EuroBasket. El a depășit borna 1.104, la care s-a oprit Tony Parker. Legenda baschetului iberic și european are acum 1.111 puncte marcate.

Istorie scrisă la Sala Polivalentă Cluj-Napoca!Cu cel de-al 14-lea punct marcat în meciul cu Ungaria, de la…

Posted by 24 secunde on 7 Septembrie 2017

În optimile de finală ale EuroBasket 2017, la Istanbul, Spania se va duela cu ocupanta locului 4 din Grupa D. În schimb, Ungaria va întâlni câștigătoarea aceleiași grupe.

Foto: Alina Cojocaru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.