Spania a cucerit aurul la CE U16 masculin Divizia A – ediția 2019

Spania este noua campioană a Europei la categoria U16 masculin. Ibericii au triumfat în competiția de la Udine, trecând în finală de Franța, scor 70-61.

Este cel de-al 5-lea titlu continental pentru Spania la această categorie de vârstă și cea de-a 18-a clasare pe podium la U16 masculin. Franța obține al 3-lea argint, având tot atâtea medalii de aur.

Italia a cucerit bronzul în fața propriilor susținători. Această formație a depășit Rusia în finala mică, scor 73-68.

Germania, Estonia și Bosnia-Herțegovina au retrogradat. Locurile acestora au fost luate de Polonia, Olanda și Danemarca. Reamintim că România a ocupat locul 8 la Divizia B.

Ruben Dominguez (Spania), Juan Nunez (Spania), Victor Wembanyama (Franța), Matteo Spagnolo (Italia) și Adem Bona (Turcia) au fost incluși în cvintetul ideal al competiției, Dominguez a fost desemnat MVP al CE U16 masculin Divizia A – ediția 2019. De notat că Bona a evoluat și la CE U18 masculin Divizia A – ediția 2019, unde a ajutat Turcia să se claseze pe locul 2.

Spania obține a 2-a medalie de aur în această vară după cea de la U18 masculin. Ibericii au un argint la U20 masculin. În competițiile feminine, Spania a obținut locul 5 atât la U20, cât și la U18. Întrecerea U16 feminin, la nivel de Divizia A, se va desfășura începând de săptămâna viitoare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.