Slovenia a învins Letonia în cel mai frumos meci de la EuroBasket 2017

Slovenia s-a calificat în semifinalele EuroBasket 2017, rezistând unei prestații colosale din partea lui Kristaps Porzingis, pentru a învinge Letonia, scor 103-97. A fost cea mai spectaculoasă confruntare de la actuala ediție a Campionatului European de baschet masculin. Din păcate la un asemenea spectacol baschetbalistic au asistat mai puțin de 3.000 spectatori la Sinan Erdem Dome.

Jocul a demarat sub semnul echilibrului, însă Slovenia a apăsat puternic pe accelerator spre sfârșitul primei secvențe. Astfel, dacă după șase minute și jumătate scorul era de 17-15 în favoarea ex-iugoslavilor, aceștia au realizat un parțial de 17-8, alimentat de Luka Doncic, Goran Dragic și Anthony Randolph, cu care s-a încheiat secvența inaugurală pentru a duce scorul la 34-23.

Kristaps Porzingis a oferit o demonstrație de baschet ofensiv și a etalat procedee de excepție pentru a lansa revirimentul Letoniei. Frații Bertans au întins mâini importante de ajutor, iar Timma a avut apariții în spațiul de trei secunde extrem de utile, chiar dacă nu este pivot. Gasper Vidmar a avut probleme cu greșelile personale, iar Goran Dragic a alernat reușitele cu posesiile pierdute. Un tehnic încasat de Doncic și un parțial de 11-2 au adus Letonia la conducere, scor 55-51, după cea mai spectaculoasă repriză de la EuroBasket 2017.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 16-2 în favoarea Sloveniei, grație exploziei ofensive din partea lui Goran Dragic. În plus, balticii au intrat în penalizare de la jumătatea secvenței, tot atunci când Kristaps Porzingis a fost sancționat cu cea de-a 4-a greșeală personală, fiind în pragul descalificării. Avantajul de zece puncte al elevilor lui Igor Kokoskov s-a păstrat până la finalul celei de-a 3-a secvențe.

Ofensiva Letoniei a avut mari dificultăți și în debutul secvenței a 4-a. Balticii au reușit să reducă ușor din deficit în condițiile în care s-a dictat un fault tehnic la banca echipei adverse în minutul 33 al partidei. De pe urma acestuia Letonia a obținut cinci puncte pentru a înjumătăți deficitul. Letonia a strâns la două puncte, scor 81-79, însă Luka Doncic și Goran Dragic au desprins din nou echipa națională a Sloveniei, incluzând o reușită de excepție cu panoul din partea lui Doncic.

Spectacolul ofensiv a fost unul remarcabil, oferit cu generozitate de ambele formații. Porzingis a strâns la un punct în penultimul minut de joc, scor 93-92, însă a irosit șansa de a-și aduce echipa la conducere. Goran Dragic a marcat un coș de două puncte pe pătrundere, după o recuperare ofensivă, pentru a desprinde decisiv naționala Sloveniei. Finalul partidei a consemnat un conflict între Randolph, Bertans și Porzingis, toți fiind descalificați.

Doncic a bifat 27 puncte, 8 recuperări, Dragic a avut 26 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări, Randolph a terminat cu 16 puncte, 9 recuperări, iar Prepelic a încheiat cu 16 puncte pentru învingători. Porzingis a replicat cu 34 puncte, 6 recuperări, Davis Bertans a adăugat 20 puncte, 3 pase decisive, Dairis Bertans a terminat cu 12 puncte, 6 pase decisive, iar Smits a încheiat cu 10 puncte.

Letonia s-a oprit pentru a 2-a oară consecutiv în sferturile de finală ale EuroBasket.

Slovenia pătrunde în semifinale la EuroBasket pentru a 2-a oară în istorie. Precedentul s-a consemnat în urmă cu opt ani, în Polonia, când ex-iugoslavii s-au clasat pe locul al 4-lea.

În semifinala de joi (14.09), ora 21.30, transmisă în direct la TVR, Slovenia se duelează cu Spania.

1 comentarii On Slovenia a învins Letonia în cel mai frumos meci de la EuroBasket 2017

  • A fost o propaganda deosebita pentru baschet. Porzingis pare alta rasa. Doncici a fost și el uluitor ținând cont ca are 18 ani.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.