Situația se complică în Grecia

„Spectacolul” continuă în Grecia și atinge cote nemaipomenite. Miercuri (15.05), a avut loc o ședință cu participarea conducerii ligii elene de baschet, respectiv a cluburilor angrenate în primul eșalon.

Playoff-ul campionatului ar trebui să demareze la finele acestei săptămâni, cu un decalaj de o săptămână față de calendarul oficial anunțat înaintea începerii sezonului. Totuși, nici măcar în urma ședinței de miercuri nu s-a anunțat programul jocurilor din primul tur al playoff-ului.

Reamintim că sezonul regulat s-a încheiat cu neprezentarea lui Panathinaikos Atena la meciul cu Kimi. Prin urmare, formația din urmă a fost declarată învingătoare prin neprezentarea adversarului. Totodată, prin omologarea acestui rezultat, Kimi se salvează de la retrogradare și o împinge în cel de-al 2-lea eșalon pe Lavrio.

În cadrul ședinței Olympiacos a venit cu o serie de propuneri, acestea incluzând rejucarea ultimei etape din sezonul regulat. De asemenea, gruparea din Pireu a sugerat încheierea sezonului 2018/19 fără a se mai disputa playoff-ul, manifestându-și disponibilitatea de a ceda încasările din cesiunea drepturilor de televizare către celelalte cluburi elene pentru achitarea obligațiilor contractuale jucătorilor acestor echipe.

Toate propunerile lui Olympiacos au fost refuzate de cluburi. Astfel, conducerea acestui club a părăsit ședința. De altfel, Olympiacos Pireu a apelat la justiție pentru aplicarea unei reforme în campionatul Greciei. De asemenea, patronul lui Oly, Panagiotis Aggelopoulos, a anunțat că în urma celor consemnate la ședința de miercuri va acționa în instanță toate echipele din primul eșalon al campionatului Greciei dacă se va omologa clasamentul conturat la încheierea sezonului regulat pe baza celor deja consemnate.

Conducerea ligii elene a decis ca nicio echipă să nu retrogradeze în acest sezon dat fiind faptul că Lavrio a fost retrogradată ca urmare a neprezentării lui Panathinaikos la meciul cu Kimi. Totodată s-a stabilit ca în sezonul 2019/20, primul eșalon al Greciei să se joace cu 16 echipe, urmând ca la finalul acestuia să retrogradeze patru echipe și astfel din sezonul 2020/21 să se revină la o formulă cu 14 echipe în prima ligă.

Totodată s-a omologat clasamentul final al sezonului regulat. AEK Atena a fost desemnată câștigătoare a sezonului regulat după depunctarea lui Panathinaikos. Locul 2 revine lui Peristeri. Podiumul este completat de Panathinaikos Atena. În schimb, locul 6 îi revine lui Olympiacos Pireu. De aici rezultă că marile rivale se vor confrunta direct în primul tur al playoff-ului.

Olympiacos a anunțat că nu se va prezenta la niciun meci cu Panathinaikos dacă este delegat vreun arbitru grec. Așadar, dacă va înregistra o nouă neprezentare, Olympiacos va fi exclusă din campionat și implicit va fi retrogradată în cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al Greciei. Întrebarea este: Cum va fi retrogradată o echipă dacă conducerea ligii a stabilit că nicio echipă nu va retrograda la finele acestui sezon?

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.