Situația românilor de peste hotare la sfârșitul lunii ianuarie 2016

Zilele trecute v-am invitat să exprimați o opinie cu privire la eventualul lot de jucători pe care să mizeze echipa națională a României dacă EuroBasket 2017 ar începe mâine. Evident, atenția este îndreptată asupra jucătorilor autohtoni angrenați în Liga Națională și eventual asupra naturalizatului, post permis de FIBA prin regulament și posibil în țara noastră după modificarea legii.

În prezent există (cel puțin) patru jucători români care își desfășoară activitatea în afara granițelor țării. Aruncăm o privire asupra ultimelor prestații ale acestora și asupra cifrelor stagionale pentru fiecare dintre ei.

Vlad Moldoveanu – Stelmet Zielona Gora (Polonia)

Wilkie Morskie Szczecin vs Zielona Gora, scor 67-74

Moldoveanu a fost titularizat la poziția 4 și a avut 14 minute de joc, perioadă în care a contribuit cu 2 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, un capac pentru 6 la eficiență și 11 la +/-.

Vlad are 15 meciuri jucate în actuala ediție de campionat din Polonia cu medii de 8.5 puncte, 4.5 recuperări, 1.5 pase deisive, 0.5 capace, 0.3 intercepții în 22:24 minute pentru 11.7 la eficiență.

De asemenea, compatriotul nostru este angrenat în EuroCup, unde în patru meciuri are medii de 9.5 puncte, 3.8 recuperări, 1.5 pase decisive și 1.3 intercepții pentru 11.3 la eficiență.

Alex Olah – Northwestern Wildcats (NCAA)

Iowa vs Northwestern, scor 85-71

Olah a fost titularizat la poziția 5. El a avut 11 minute de joc la cel de-al 4-lea meci după o absență de o lună, cauzată de o accidentare. El a avut 3/6 la linia de pedeapsă și 0/2 la aruncările din acțiune pentru 3 puncte și 4 recuperări.

Alex are 17 meciuri jucate și medii stagionale de 10.8 puncte, 5.2 recuperări, 0.9 pase decisive, 1.5 capace și 1.1 posesii pierdute pe partidă.

Emanual Câțe (poziția 5) – Sevilla (Spania)

Nu a jucat la duelul cu Malaga, din etapa a 18-a, ce ar fi putut opune cei doi români angrenați în Liga ACB. Câțe are șase meciuri cu medii de 5 minute, 1.8 puncte și 0.8 recuperări pentru 1.0 la eficiență.

Rareș Uță (pozițiile 4/5) – Malaga (Spania)

Nu are niciun meci jucat în Liga ACB. În schimb, a bifat două prezențe în Euroligă cu medii de 2:10 minute fără să se fi remarcat din punct de vedere statistic.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.