Situația în Liga Națională după jocurile de sâmbătă (02.04)

Penultima rundă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16 a consemnat câteva rezultate interesante. Acestea implică modificări în ierarhia generală, iar în alte situații a denifitivat pozițiile în clasament.

Victoria Stelei CSM EximBank București asupra lui CSM CSU Oradea, scor 78-76, aduce a 3-a schimbare consecutivă la vârful Ligii Naționale. Militarii egalează formația bihoreană, ambele având 22-9 la general. Departajarea în situație de egalitate se face pe baza rezultatelor din confruntările directe. în sezonul regulat al LNBM, Steaua a învins de trei ori, de fiecare dată la diferență de câte două puncte, iar Oradea s-a impus o singură dată.

foto

Lupta nu este încheiată, însă echipa din capitală are prima șansă la locul 1. Oradea mai poate să revină în prima poziție cu condiția să învingă Clujul, iar Steaua să piardă cu Sibiul în ultima etapă.

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și-a asigurat poziția a 3-a la încheierea sezonului regulat.

SCM U Craiova încheie sezonul regulat pe locul al 4-lea dacă obține un rezultat pozitiv în ultimele două meciuri pe care le mai are de disputat sau dacă pierde la opt sau mai puține puncte diferență la Sibiu.

BC Mureș și CSU Atlassib Sibiu se luptă pentru locurile 5-6. Rămâne de văzut cum se va încheia duelul galben-albaștrilor cu Craiova în ultimul meci al penultimei etape.

Phoenix Galați se va clasa pe locul al 7-lea.

Dinamo București se va clasa pe locul al 8-lea.

BC SCM Timișoara este salvată de la retrogradare în acest moment și va încheia sezonul regulat pe locul al 9-lea sau al 10-lea.

BCM U Pitești nu este matematic salvată de la reotrgradare. Alb-violeții au nevoie de victorie în ultima etapă, cu BC SCM Timișoara, ori de un eșec al Energiei Târgu-Jiu pe terenul lui Dinamo București. Cu toate acestea sunt șanse mici ca Energia să reușească o miraculoasă evitare a retrogradării.

Gaz Metan Mediaș este ultima clasată și nu mai are nicio șansă de a evita retrogradarea.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.