O singură variantă posibilă pentru prelungirea aventurii europene a CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea mai are șanse matematice de calificare în faza a 2-a a grupelor din FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. Campioana în exercițiu a României are o singură variantă prin care își poate asigura locul în următoarea fază a competiției.

Situația în clasamentul Grupei A după patru etape:

Cu două etape rămase de disputat, formația antrenată de Cristian Achim are neapărată nevoie de două victorii. Concret, CSM-ul trebuie să se impună la peste 14 puncte în confruntarea cu ZZ Leiden, programată miercuri (14.11), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

O victorie la mai puține puncte diferență sau o înfrângere echivalează cu eliminarea orădenilor din întrecere înaintea ultimei runde. În schimb, dacă câștigă partida cu olandezii în termenii amintiți, trupa bihoreană își păstrează șansele de calificare.

Presupunând că va câștiga la mai mult de 14 puncte diferență cu Leiden, echipa din Oradea va trebui apoi să câștige în Turcia. Un astfel de parcurs nu garantează calificarea CSM CSU Oradea în faza următoare. Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de o victorie a lui s.Oliver Wurzburg asupra celor de la ZZ Leiden, în Germania, pe parcursul ultimei etape.

Pe scurt, CSM CSU Oradea are nevoie de următoarele:

Etapa 5 – victorie cu Leiden la peste 14 puncte.
Etapa 6 – victorie în Turcia și Wurzburg să învingă pe Leiden.

De notat că la egalitate în doi cu Wurzburg, CSM CSU Oradea are 0-2. În schimb, la egalitate în doi cu Leiden (adică Oradea va câștiga ultimele două meciuri, iar olandezii le vor pierde), roș-albaștrii depind de diferența cu care i-ar învinge pe olandezi (neapărat peste 14 puncte pentru a-i depăși în clasament).

Citiți și

FIBA Europe Cup 2018/19 – Steaua București între cele nouă echipe deja eliminate

Foto: Roby Boros / FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.