O singură echipă nu a renunțat la niciun străin și la niciun jucător din rotația de bază

28 februarie a fost data limită la care s-au putut efectua modificări în loturile echipelor angrenate în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2014/15. Astfel, știm cu cine vor termina echipele din primul eșalon baschetbalistic al României actuala stagiune.

Un aspect foarte interesant și care trebuie remarcat este legat de BC Timișoara. Formația antrenată de către Dragan Petricevic este singura din acest campionat care nu a renunțat la niciun jucător străin din cei cu care a început sezonul competițional. Formația de pe Bega a adăugat un jucător străin pe parcurs (Radenko Pilcevic), însă nu a renunțat la niciunul. Mai mult, BCT este singurul club din Liga Națională care nu a renunțat la niciun jucător din rotația de bază în cadrul actualului sezon competițional.

bct

Formația alb-violetă este singura care nu a renunțat la niciun jucător. Este un aspect extrem de important într-o ligă în care, din diferite motive s-a renunțat din greu la baschetbaliștii care în vară au fost legitimați.

În plus, se poate nota faptul că BCT a renunțat la un singur jucător din tot lotul construit înaintea începerii stagiunii. Este vorba despre Octavian Boian. Un jucător autohton care a nu a prins rotația de bază a formației pregătite de către Petricevic. Pentru a încheia lista modificărilor consemnate la Timișoara în acest sezon se impune să remarcăm aducerea lui Ionuț Alin Zaharie. El a venit în aceeași perioadă în care a fost legitimat și Pilcevic.

Faptul că nu s-a renunțat la niciun jucător străin, dar mai ales că rotația de bază a echipei nu s-a modificat, Timișoara mergând în permanență cu trei oameni la pozițiile 4-5 (Pesic, Popescu, Tica), respectiv cu patru la pozițiile 1-2-3 (Jovanovic, Pilcevic, Mannigat, Lewis și/sau Persic – unul dintre aceștia a rămas de fiecare dată în afara lotului) reprezintă un plus important din punct de vedere al omogenității, al capacității de a crește din punct de vedere colectiv și de a dezvolta un joc mai bun de la un meci la altul. Desigur, nu trebuie omis faptul că echipa din Banat nu a avut parte de accidentări grave, care să țină un jucător departe de teren pentru o perioadă mai lungă de patru meciuri consecutiv, iar acest lucru s-a întâmplat în cazul unui singur jucător (Dalibor Persic).

De altfel, bănățenii au avut un retur solid din punct de vedere al jocului dezvoltat, iar acest lucru se datorează în mare măsură faptului că jucătorii au ajuns să se cunoască și să se înțeleagă în teren, precum și să înțeleagă ce anume li se cere.

În fine, acest lucru aduce un plus deosebit și ca imagine pentru club. Faptul că nu se renunță la jucători reprezintă un factor pozitiv în ceea ce privește statutul și imaginea echipei din Timișoara în viziunea sportivilor și a agenților acestora.

Foto: BC Timișoara (facebook) / bctimisoara.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.