Simulare – repartiția echipelor pe serii în faza a 2-a a Ligii 1 masculin

La începutul săptămânii viitoare va avea loc, la sediul FRBaschet, repartiția pe serii a echipelor calificate în faza a 2-a a Ligii 1 masculin. Surse din cadrul forului cu sediul în Bld. Basarabia ne-au precizat că repartiția se va face pe baza coeficientului victorii/înfrângeri (urmat de coșaveraj prin împărțire, în caz de egalitate), neținându-se cont de criteriul geografic.

Ținând cont de aceste aspecte, și presupunând că Politehnica Iași și Concordia Chiajna 2  vor câștiga meciurile restante cu Farul 2, respectiv Corona Brașov, am simulat felul cum vor arăta cele trei serii ale competiției. Nu am luat în calcul coșaverajul aferent acestor partide deoarece el nu influențează odinea echipelor la general.

Totodată, am considerat că niciuna dintre echipele calificate în această fază nu se va retrage. În ciuda zvonurilor care circulă încă de la finalul lunii noiembrie a anului trecut, nicio echipă nu a anunțat Federația că va abandona competiția, de aici și presupunerea făcută.

Pentru început, să vedem care este ordinea celor 18 formații calificate în faza a 2-a în funcție de coeficientul victorii/înfrângeri și coșaveraj.

coeficienti l1

Astfel, cei trei capi de serie vor fi Politehnica Iași, BC ”Perla Harghitei” Miercurea Ciuc și CSU Știința București.

Repartiția celorlalte echipe pe serii se va face în funcție de coeficient. Astfel, echipa cu cel de-al treilea coeficient, în acest caz U Cluj Napoca, va ajunge în Seria A, următoarea echipă (CSU Galați) în Seria B și așa mai departe.

Ținând cont de acest principiu, cele trei serii vor arăta în felul următor.

simulare serii faza a doua

Faza a doua (de calificare) va începe pe 1 februarie. Se va juca tur/retur plus un turneu de sală. Primele două echipe din fiecare serie alături de cele mai bune două locuri 3 vor merge la turneul semifinal, care va avea loc în a doua jumătate a lunii mai.

 

Articole din aceeași categorie

6 comentarii On Simulare – repartiția echipelor pe serii în faza a 2-a a Ligii 1 masculin

  • Imbucurator este numarul mare de echipe si numarul mare de meciuri. 18 echipe x 12 jucatori=216 jucatori -e ceva.O promovare prin scoli, licee si facultati ar fi minunat pentru a le arata tuturor ca se poate face si sport, asa in conditiile actuale.O mobilizare a federatiei ar fi o actiune de felicitat pentru inceputul de mandat.Aici fata de lnb intrarea este gratuita.

  • Interesul pentru promovare în comunitate trebuie să fie al fiecărei echipe în parte, nu al Federației. Din păcate, în afară de 2-3 cluburi, puține au înțeles cât de importantă este imaginea și ce efect benefic poate avea numărul mare de spectatori din tribune.

    Cele mai multe formații se complac în situația actuală, pun totul pe seama lipsei banilor și așteaptă să le pice ceva din cer.

  • Cluburile de baschet afiliate federatiei pot fi incurajate sa participe la aceste meciuri. Scolile ceva adiacent. Cati copii practica baschet? 25% din ei ar umple la refuz salile unde joaca LNB1. Unde mai pui lectia de baschet invatata in timpul vizionarii? Iar daca iei in considerare ca antrenorii de la cluburile de baschet de obicei vin la meciuri, cred ca doar un imbold le lipseste. Cand eram junior (1978-1982), antrenorul ne intreba daca am fost la meciurile de divizia a. Lipseste mobilizarea careia FRB iar putea da startul, si ar dovedi ca-i pasa. Sa -i mobilizeze altcineva atunci, sau pacat ca se multumesc cu putin in cadrul profesiei de antrenor.

  • Cum pot fi incurajate? Ce trebuie sa faca federatia in acest sens?

  • Frb prin persoana presedintelui,sau vice sau secretar general sa transmita cluburilor din acea localitate,o „invitatie” precizand data ora si locul unde ar dori sa afle ca au fost prezenti multi copii de 8-14 ani care practica baschetul in asa fel in cat sala sa fie plina.

  • In mod normal un club, prin managementul sau, trebuie sa constientizeze care sunt beneficiile unei sali pline si sa incerce, prin toate mijloacele posibile, sa o umple.

    Nu cred ca exemplu dat de dumneavoastra este unul care poate fi pus in practica. Directivele de la centru nu sunt o soluţie deoarece nu poate fi controlata aplicarea lor. Clubul va zice: noi am facut ce ne-ati cerut, dar daca lumea nu vine la sala, ce putem face? Iar Federatia nu poate legal sa sanctioneze un club pentru lipsa de spectatori din sala.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.