Sighetu Marmației se califică în a 2-a finală în tot atâtea săptămâni

Ciprian Albu și-a pus amprenta asupra turneului final al Campionatului Național U14 masculin – ediția 2014/15. El a ghidat pe CSȘ Sighetu Marmației spre finala competiției într-o partidă disputată în compania uneia dintre marile favorite la trofeu, confirmând încă o dată că este un talent impresionant.

CSȘ Sighetu Marmației a învins echipa care pornea cu prima șansă la câștigarea campionatului la nivel U14. Maramureșenii s-au impus în duelul cu ACS Dan Dacian București cu scorul de 88-79, la capătul unei partide disputate și echilibrate, controlate însă de către Ciprian Albu&co.

Sighetu a câștigat primul sfert cu șase puncte, dar Dan Dacian a recuperat și a egalat situația la 33 după 20 minute de joc. În sfertul al 3-lea, maramureșenii s-au desprins la peste zece puncte, dar actul s-a terminat cu scorul de 58-52. Pe parcursul secvenței decisive, Dan Dacian nu a reușit să anuleze deficitul.

Ciprian Albu a avut 29 puncte, 10 pase decisive, 8 recuperări cu 4 capace și 2 intercepții pentru 39 la eficiență în contul formației din Sighetu Marmației pentru o nouă prestație impresionantă la o categorie de vârstă superioară. Matei Sandor a bifat 28 puncte, 6 recuperări înainte de a fi descalificat pentru cinci greșeli personale, pentru învingători.

În replică, Luca Vasile a reușit 16 puncte, 9 recuperări, Luca Vișan Hara a bifat 14 puncte, iar Radu Pătrașcu a terminat cu 11 puncte, 13 recuperări pentru Dan Dacian București.

BC Slam București a depășit în mod categoric pe U Mobitelco Cluj-Napoca în prima semifinală, desfășurată la Arena de Baschet din capitală. Scorul final a fost de 67-33. După un prim sfert echilibrat, încheiat la egalitate, bucureștenii s-au desprins grație unui joc defensiv extrem de productiv, ardelenii marcând câte 5, 6 și 6 puncte în sferturile 2, 3 și 4.

Radu Rădulescu a totalizat 21 puncte, 16 recuperări pentru formația învingătoare. Niciun jucător de la echipe din Cluj nu a atins borna 10 în dreptul punctelor marcate.

În meciurile pentru locurile 5-8 s-au consemnat următoarele rezultate:

Unirea Iași vs CSȘ CSM Târgoviște 73-61
LPS Satu Mare vs CSȘ Mediaș 51-65

Programul meciurilor de duminică:

Locul 7 – Târgoviște vs Satu Mare
Locul 5 – Iași vs Mediaș
Locul 3 – Cluj vs Dan Dacian
Finala – BC Slam vs Sighetu Marmației

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.