Sibiul învinge după prelungiri la Pitești. Prima lovitură semnată Daniel Ewing!

BC CSU Sibiu a învins pe terenul lui BCM U FC Argeș Pitești după o partidă ce a necesitat o repriză de prelungiri. Meciul contând pentru etapa a 7-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19 s-a încheiat cu scorul de 78-74.

După un început de partidă echilibrat, cu patru schimbări la conducere, oaspeții s-au instalat la conducere, încheind primul act cu un avantaj de trei puncte, scor 21-18. Piteștiul s-a menținut aproape, însă un parțial de 10-0 a desprins formația din Sibiu pentru prima dată la peste zece puncte. Scorul la jumătatea partidei a fost de 41-34.

Ambele protagoniste au avut dificultăți la finalizare, procentajele fiind modeste, cu precădere de la distanță. Piteștiul s-a apropiat la o posesie, însă Sibiul s-a păstrat în avantaj. Cu zece minute înainte de final scorul era de 53-49.

Mladen Jeremic a luat jocul pe cont propriu pentru formația gazdă, iar Tudor Gheorghe i-a întins o mână de ajutor cu o triplă prin care a egalat la 61 cu trei minute înainte de final. Sturanovic a transformat de la linia de pedeapsă pentru a aduce Piteștiul la conducere pentru prima dată după sfertul inaugural. Sibiul a revenit prin liberele lui Falker, Hardy, Tamulis și Philmore (incluzând însă trei ratări), intercalate de punctele lui Jeremic. Florin Nini a cerut timp de odihnă cu 27 secunde înainte de final, la scor egal. Argeșenii nu au creat o aruncare la ultima acțiune ofensivă, Iulian Orbeanu trimițând mingea spre coș pe finalul timpului de atac. Jocul a intrat în prelungiri, scorul după 40 minute fiind de 66-66.

Sibiul a marcat primul punct din prelungiri, însă Siriscevic și Jeremic au punctat din acțiune pentru amfitrioni. Fleșeriu a ales să continue cu Ewing la poziția 1 după mai multe greșeli ale lui Hardy, însă Tamulis a fost imprecis la linia de pedeapsă. Nici Piteștiul nu a avut mai multă inspirație în faza de atac, iar Tamulis a restabilit egalitatea de la mare distanță în penultimul minut. Ewing a ieșit la rampă cu o triplă în ultimul minut, completând o prestație solidă, după un început greoi. După timeout, Carson a oprit driblingul și a pierdut posesia mingii, iar același Ewing a desprins Sibiul la trei puncte.

Formația sibiană a dominat lupta la recuperare (58-37, cu 21-9 la cele ofensive). De aici a rezultat și un avantaj important pentru galben-albaștri de puncte pe faza a 2-a. În schimb, ardelenii au avut multe posesii pierdute (20-10).

Kevin Hardy a terminat cu 14 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive, Randal Falker a totalizat 13 puncte, 11 recuperări, Isaiah Philmore a adăugat 13 puncte, 13 recuperări (7 ofensive), Daniel Ewing a bifat 11 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive arătând exact pentru ce a fost adus la Sibiu, iar Justas Tamulis a totalizat 10 puncte pentru învingători. În replică, Mladen Jeremic a avut 27 puncte, Maksim Sturanovic a adăugat 16 puncte, 13 recuperări, iar Jahii Carson a izbutit 14 puncte pentru Pitești.

CSU Sibiu a continuat să rotească jucătorii străini. De aceasta dată a fost rândul lui Monyea Pratt să stea, după ce în partidele anterioare au absentat, în ordine, Chris Cooper și Isaiah Philmore. Rămâne de văzut dacă antrenorul Dan Fleșeriu va roti doar oamenii de pozițiile 4-5. De asemenea, este de urmărit dacă acest principiu va fi utilizat și în playoff.

De cealaltă parte, BCM U FC Argeș Pitești a jucat din nou fără Daniel Bailey. Alb-violeții au fost lipsiți și de această dată de serviciile lui Marius Ciotlăuș, iar Radu Paliciuc este în continuare indisponibil după o intervenție chirurgicală.

Seria duelurilor dintre aceste echipe în sezonul regulat al actualei ediții de campionat s-a încheiat cu 4-0 în favoarea Sibiului.

BC CSU Sibiu își consolidează prima poziție având 17-5 la general. În schimb, BCM U FC Argeș Pitești a ajuns la 9-13 și ocupă locul 5 în clasament.

Foto: BC CSU Sibiu (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.