CSU Sibiu rămâne dependentă de tranziție și recuperare ofensivă

CSU Sibiu a pierdut Meciul 4 al seriei cu BC Mureș, contând pentru primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Galben-albaștrii au avut o seară extrem de modestă la aruncări, dovadă în acest sens fiind raportul de 5/26 la încercările de pe semicerc.

Similar Meciului 2, echipa lui Dan Fleșeriu a ratat peste 20 aruncări de pe semicerc, având doar cinci astfel de reușite. Deloc întâmplător, atunci când marchează atât de puțin, formația din Sibiu pierde.

Știam încă înaintea începerii acestei serii că șansele lui CSU Sibiu de a câștiga constau în menținerea unui scor mic. Acest lucru s-a întâmplat în toate cele patru meciuri ale seriei. BC Mureș nu a atins borna 75 în dreptul punctelor marcate în niciuna dintre partidele desfășurate până la această oră.

Vicecampioana a terminat cu 87 puncte în Meciul 3, după repriza de prelungiri. La încheierea timpului regulamentar, BC Mureș a avut 74 puncte marcate. Fără îndoială Sibiul va trebui să se apere exemplar și în meciul decisiv pentru a avea șanse de calificare în semifinale. Lucru pe care sunt ferm convins că îl va face.

În ultimele șase meciuri disputate de CSU Sibiu nimeni nu a înscris mai mult de 74 puncte împotriva acestei formații. Pe de altă parte, e imposibil de câștigat cu 54 respectiv 62 puncte marcate. Așadar, pe lângă luptă, încrâncenare, determinare, efort fizic dus la extrem, în baschet ai nevoie și de alte elemente pentru a câștiga. Pe de altă parte, trebuie subliniat faptul că toate meciurile de până acum s-au jucat în termeni favorabili Sibiului. S-a marcat puțin spre foarte puțin, motiv pentru care trebuie remarcat modul în care această echipă impactează jocul.

Aici se impune să remarcăm jocul precar în faza ofensivă al Sibiului. Rar s-a mai întâmplat să întâlnim o echipă atât de lipsită de idei în joc pozițional. Dacă U-BT Cluj-Napoca a ridicat la rang de artă pick and roll-ul cu poziția 5 în faza ofensivă, de unde se construiește întreg succesul echipei (încărcată de shooteri de senzație), CSU Sibiu este lipsită de idei în ceea ce privește dezvoltarea unor acțiuni colective în jocul cinci la cinci. Nici la capitolul improvizație formația de pe Cibin nu a strălucit în această alcătuire.

Productivitatea ofensivă al trupei de pe Cibin este atât de dependentă de tranziție, contraatac și recuperare ofensivă încât fără aceste elemente i-ar fi extrem de dificil să învingă. Acestea sunt lucrurile pe care s-a clădit succesul Sibiului în acest sezon. Ele nu prea au cum să se schimbe în continuare.

Desigur, într-un singur meci se poate întâmpla absolut orice. Însă CSU Sibiu va avea nevoie de procentaj mai bun la aruncările de pe semicerc în meciul decisiv. Recuperarea ofensivă și contraatacul rămân armele galben-albaștrilor, însă are nevoie de mai multă productivitate în jocul pozițional ofensiv. Sunt aproape convins de faptul că galben-albaștrii vor avea avantaje mari în spațiul de trei secunde. La ambele panouri.

Foto: Jeff Warder

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On CSU Sibiu rămâne dependentă de tranziție și recuperare ofensivă

  • Sibiul este o echipa care se bazeaza mult pe calitatile individuale ale citorva jucatori, unde aportul antrenorului de a schimba ceva intr-o zi mai neinspirata a jucatorilor, este mic. Jocul colectiv slab ii apasa atunci cind sunt pusi in situtia de a juca sub presiunea scorului nefevorabil. Acasa au avut conditii favorabile tot sezonul si acum pornesc cu aceeasi prezumtie. Muresul are mai multa calitate ca echipa, insa este clar ca porneste outsidera.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.