CSU Sibiu învinge la Tîrgu Mureș după o repriză de prelungiri în care nu a marcat din acțiune

BC CSU Sibiu a învins la Tîrgu Mureș, scor 89-87, în Meciul 3 al primului tur din playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Partida a fost decisă în repriza de prelungiri, pe parcursul căreia formația învingătoare nu a marcat niciun coș din acțiune. Scorul general a devenit 2-1 în favoarea echipei antrenate de către Dan Fleșeriu.

Sibiul s-a instalat la conducere marcând șase puncte fără răspuns, scor 9-5 în minutul 4. A urmat un parțial de 10-0 în favoarea echipei gazdă. Mureșul s-a menținut în avantaj până la prima pauză, Markovic bifând opt puncte în timp limitat de joc. Mijajlovic a oferit replica, dar gzdele conduceau cu scorul de 23-17 la prima pauză.

Secvența a 2-a a demarat cu două reușite de pe semicerc semnte Paliciuc, astfel încât Sibiul a egalat situația pe tabela de marcaj. Vizitatorii au obținut mai multe recuperări ofensive, iar același Paliciuc a marcat pentru a 3-a oară de pe semicerc. Sibiul a reușit un parțial de 17-2 în primeșe șapte minute ale acestei secvențe. Alb-albaștrii nu au avut replică, fiind impreciși în ofensivă și încasând cu generozitate pe tranziție (16-2 la puncte marcate după intercepție pentru Sibiu). Scorul la pauză era de 43-31 în favoarea echipei de pe Cibin.

Repriza secundă a început cu un parțial de 6-1 în favoarea gazdelor. Jocul ambelor formații a fost presărat cu multiple imprecizii, iar Santa a fost sancționat cu a 4-a greșeală personală în minutul 24. Martinic a reușit să scape de marcajul strâns al lui Hardy pentru o aruncare de trei puncte. Chris Cooper a marcat un coș de trei puncte pe final de atac pentru a menține formația vizitatoare în avantaj. Markovic înscrie de la semidistanță pentru a strânge la o singură posesie în minutul 27. Vizitatorii au cerut timp de odihnă, iar la reluare au găsit soluții de a se menține în avantaj, având foarte multe vizite la linia de pedeapsă. Scorul la intrarea în secvența decisivă era de 61-54 în favoarea lui CSU Sibiu.

Oaspeții au marcat primul coș al secvenței decisive, iar replica a întârziat, deoarece Mureșul a irosit mai multe oportunități de la mare distanță. De asemenea, gazdele au avut probleme la linia de pedeapsă. Davis a fost descalificat cu cinci greșeli personale. Mureșul a avut probleme la aruncările de la distanță, dar oaspeții au rămas fără Davis și Mijajlovic, ambii descalificați cu câte cinci greșeli personale. Martini a strâns la un punct cu un minut înainte de final. Popescu a împărțit două aruncări libere, după cre Reed aduce Mureșul în avantaj cu o aruncare de trei puncte din serivicul lui Martinic. Americanul împarte două libere, după care Hardy a ratat două libere, dar Sibiul a egalat după recuperare ofensivă. Hardy s-a apărat foarte agresiv la Martinic împiedicându-l pe acesta să aibă aruncare deschisă. Astfel, meciul a intrat în prelungiri, scorul după 40 minute fiind de 74-74.

Echilibrul s-a menținut în repriza de prelungiri. Sibiul nu a marcat din acțiune, însă a avut multiple vizite la linia de pedeapsă, iar Mureșul a replicat cu două reșite din acțiune prin Markovic. Lalovic și Cooper au fost preciși la linia de pedeapsă pe finalul partidei pentru a menține Sibiul în avantaj de trei puncte cu 21 secunde înainte de final. Paliciuc și-a păstrat sângele rece, iar Borșa a irosit șansa egalării. Meciul s-a încheiat cu scorul de 89-87.

Bogdan Popescu a avut 19 puncte, 5 recuperări, Igor Mijajlovic a terminat cu 17 puncte, 5 pase decisive iar Kevin Hardy a totalizat 14 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări pentru CSU Sibiu. În replică, Goran Martinic a totalizat 19 puncte, 6 pase decisive, LaMarcus Reed a adăugat 17 puncte, 8 recuperări, iar Rade Markovic a terminat cu 17 puncte pentru BC Mureș.

Meciul 4 se dispută sâmbătă (22.04), ora 20:00, la Tîrgu Mureș.

Articole din aceeași categorie

3 comentarii On CSU Sibiu învinge la Tîrgu Mureș după o repriză de prelungiri în care nu a marcat din acțiune

  • Multiple, multiple aruncari libere, precum si altele. Cum zicea Rocky (boxerul) in film ,,cineva acolo sus ma iubeste,,.

    • Cand asta a fost toata tactica Muresului sa-i duca la libere ca acolo e calcaiul lui Ahile, asta-i rezultatul. In primele 2 meciuri cand arbitrii au lasat jocul liber nu a fost bine, acum cand au fluierat orice contact iar nu-i bine. Astept sa vad ce nu va fi bine in meciul 4…

  • @alunelu-antrenorul Muresului a declarat ca tactica aleasa de a-i duce pe sibieni la linia de libere a fost dejucata de procentajul neasteptat de bun al acestora. Nu stiu cine pe cine crezi tu iubeste dar ca sa iti raspund tot in citate – pentru a castiga trebuie sa inveti sa pierzi.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.