CSU Sibiu se impune în deschiderea semifinalei cu BC Mureș

BC CSU Sibiu a câștigat Meciul 1 al seriei cu BC Mureș, din primul tur al playoff-ului LNBM – ediția 2016/17. Confruntarea a fost transmisă în direct la DigiSport, încheindu-se cu scorul de 76-66. Echipa de pe Cibin a reușit un parțial de 25-6 în sfertul al 3-lea, atunci când oaspeții nu au marcat niciun coș din acțiune.

Sibiul a început cu o formulă din care au făcut parte Paliciuc și Popescu. De cealaltă parte, Mureșul a intrat pe parchet cu Kalve la poziția 3, respectiv Borșa și Lazar la interior. Gazdele s-au desprins la 12-4 în primele cinci minute de joc, Szaszgaspar cerând timp de odihnă. La reluare, Mureș a intrat cu Markovic în locul lui Borșa, iar Kalve a trecut la poziția 4. Jocul oaspeților a devenit mult mai periculos pe semicerc, scorul strângându-se la 15-14. Paliciuc și Kalve au comis câte două greșeli personale în primul fert. Mureșul a jucat cu Reed ca purtător al mingii pentru a-l odihni cumva pe Martinic. Muntenegreanul a fost sancționat cu două greșeli personale, iar Cooper a stabilit scorul primului sfert, 20-18.

Gazdele s-au desprins la începutul secvenței a 2-a, una în cadrul căreia Reed a fost imprecis pentru Mureș. Sibiul a marcat pe contraatac de mai multe ori, realizând un parțial de 10-0, în cadrul căruia s-a dictat un fault tehnic la banca oaspete. Markovic a oprit seria negativă cu un coș de trei puncte. Mureșul a revenit cu un parțial de 11-0 pe fondul acțiunii lui Lazar, a recuperării ofensive a lui Markovic și a contraatacurilor lui Kalve și Martinic. Kalve a adus echipa vizitatoare la conducere, iar Markovic s-a încins de la mare distanță, dar Sibiul a dominat la recuperare ofensivă, de pe urma căreia a obținut mari avantaje. Cele două formații s-au succedat de mai mult ori la conducere, Reed marcând ultimele patru puncte ale reprizei. BC Mureș conducea la pauză cu scorul de 43-40, raportul liberelor executate fiind de 13-0 în favoarea gazdelor.

Elevii lui Dal Fleșeriu au marcat primele 14 puncte ale reprizei secunde. Hardy a înscris de pe semicerc, după care a punctat pe contraatac. Mureșul a cerut doi timpi de odihnă în primele cinci minute ale reprizei secunde, dar acest lucru nu a schimbat situația. Ofensiva oaspeților a fost extrem de modestă, fiind vizibil deranjată de agresivitatea sibienilor. Diferența a continuat să crească în condițiile în care formația din Tîrgu Mureș nu a avut nicio reușită din acțiune pe tot parcursul sfertului al 3-lea. În schimb, Sibiul a marcat cu generozitate, în special după recuperare ofensivă. Scorul la intrarea în secvența decisivă era de 65-49.

Primul coș din acțiune al oaspeților în repriza secundă a venit în minutul 32, cu o reușită de pe semicerc semnată Ernests Kalve. Letonul a fost descalificat după a 5-a greșeală personală, el încasând cel de-al 2-lea fault tehnic al meciului. Reed a marcat mai multe puncte pe pătrundere, însă Sibiul a găsit soluții de a menține un avantaj consistent pe tabela de marcaj până la final.

Sibiul a avut procentaje mai modeste atât din acțiune, cât și de la linia de pedeapsă. Diferența a fost făcută la recuperare ofensivă, raportul fiind de 16-8 în favoarea învingătorilor. De altfel, galben-albaștrii au avut zece aruncări din acțiune și trei de la linia de pedeapsă în plus față de adversar.

Kevin Hardy a totalizat 18 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții, Bogdan Popescu a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, iar Chris Cooper a încheiat cu 11 puncte, 14 recuperări pentru învingători. Sibiul a avut toți titularii cu cel puțin 10 puncte marcate. În replică, Goran Martinic a reușit 13 puncte, iar LaMarcus Reed, Ernests Kalve și Radovan Markovic au avut câte 12 puncte fiecare pentru BC Mureș.

Dalibor Djapa nu a jucat pentru BC Mureș în acest meci. El a figurat pe foaia de arbitraj.

Scorul general devine 1-0. Meciul 2 se dispută vineri (14.04), ora 18, la Sala Transilvania.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.