CSU Sibiu se impune în confruntarea cu BC Mureș

BC CSU Sibiu este calificată matematic în TOP 6. Formația antrenată de către Dan Fleșeriu a reușit acest lucru în urma victoriei repurtate asupra lui BC Mureș. Rezultatul final al confruntării din cadrul etapei a 19-a din LNBM a fost de 82-66.

Partida a fost controlată de galben-albaștri, însă ea a fost decisă în secvența decisivă, pe fondul unui parțial de 22-11. Sibiul a câștigat primele două secvențe, construind un avantaj de zece puncte. Mureșul, deși a jucat în doar trei străini, a înjumătățit deficitul, apropiindu-se la două posesii, scor 60-55, după 30 minute de joc. Finalul a aparținut Sibiului.

Învingătorii au avut zece reușite de la mare distanță pentru un procentaj de 50%. De asemenea, Sibiul a avut superioritate la recuperare (36-29), pase decisive (23-12), intercepții (10-5) și posesii pierdute (19-22). De asemenea, învingătorii au fost mai preciși la aruncările din acțiune și au marcat mai mult de la linia de pedeapsă.

Igor Mijajlovic a totalizat 19 puncte, 4 pase decisive, Radu Paliciuc a adăugat 15 puncte având 6/7 din acțiune (!), Bogdan Popescu și Boris Lalovic au contabilizat câte 14 puncte, iar Kevin Hardy a terminat cu 12 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive și 6 intercepții pentru Sibiu.

În replică, Goran Martinic a totalizat 23 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții, iar Dalibod Djapa a terminat cu 17 puncte, 4 recuperări pentru Murel. Al 3-lea străin al vicecampioanei, Ernests Kalve a totalizat 8 puncte, dar a avut și șase posesii pierdute.

Pe lângă plecarea lui Goran Gajovic și imimenta despărțire de Alhaji Mohammed, BC Mureș a disputat acest meci și fără căpitanul Laci Lazar.

CSU Sibiu are 12-6 la general și ocupă locul al 2-lea. Galben-albaștrii se califică pentru a 2-a oară consecutiv în TOP 6 din LNBM, având astfel asigurată prezența în playoff-ul campionatului.

BC Mureș are 9-8 la general și se situează pe locul al 7-lea.

În etapa a 20-a, Sibiul va sta. În schimb, Mureșul primește vizita Stelei CSM EximBank București.

Foto: Csaba Toth / www.bcmures.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.