BC CSU Sibiu se impune în confruntarea cu BCM U FC Argeș Pitești

BC CSU Sibiu a repurtat cea de-a 2-a victorie în Liga Națională de baschet masculin, Grupa valorică A – ediția 2018/19. Formația antrenată de către Dan Fleșeriu a învins BCM U FC Argeș Pitești, scor 95-69. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

După un început în cadrul căruia s-a schimbat situația la conducere de patru ori, formația gazdă a izbutit să se desprindă și să construiască în avantaj de 12 puncte. Scorul la prima pauză era de 28-16. Sfertul al 2-lea a fost mai bun pentru argeșeni. Aceștia au reușit să se apropie amenințător, egalând chiar la 42, însă Isaiah Philmore a readus Sibiul în avantaj de la linia de pedeapsă. Astfel, la jumătatea partidei Sibiul conducea cu 44-42.

Galben-albaștrii au marcat primele șase puncte ale sfertului al 3-lea, pe parcursul căruia au realizat un parțial de 26-11 cu care s-au desprins decisiv. Piteștiul a încercat să revină, dar Sibiul nu a făcut concesii. Ecartul a urcat la 20 puncte în favoarea lui CSU Sibiu. Finalul întâlnirii nu a adus schimbarea, trupa de pe Cibin bifând victoria la primul meci pe teren propriu în noua ediție de campionat.

Sibienii au avut probleme la linia de pedeapsă, dar s-a apărat remarcabil. Elevii lui Dan Fleșeriu au provocat 25 de posesii pierdute echipei adverse. Jocul colectiv al Piteștiului a produs doar nouă pase decisive (jumătate reușite după ce Sibiul a trimis tinerii în teren). În plus, argeșenii au terminat jocul cu 3/23 la aruncările de la mare distanță. CSU Sibiu a avut 60 puncte marcate din spațiul de trei secunde, dublu față de adversar.

Kevin Hardy a avut 25 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive, Randal Falker a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, Isaiah Philmore a bifat 14 puncte, 5 recuperări, Chris Cooper a încheiat cu 12 puncte, 8 recuperări, iar Moneya Pratt a realizat un triple-double cu 10 puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive pentru învingători.

Ivan Siriscevic a replicat cu 18 puncte, 4 recuperări, iar Mladen Jeremic a terminat cu 15 puncte pentru Pitești.

Cristian Cerbu, mezinul formației sibiene, a fost trimis pe parchet spre finalul acestui meci. Acesta a aniversat 15 ani de viață chiar în ziua meciului. De altfel, publicul de la Sala Transilvania i-a cântat tradiționalul „La Mulți Ani” tânărului jucător sibian. Fără îndoială un moment cum orice adolescent și-ar dori să trăiască.

🏀Astăzi îi spunem "La mulți ani!" și îi dorim cât mai multe succese alături de BC CSU Sibiu, celui mai tânăr…

Publicată de BC CSU Sibiu pe Vineri, 12 Octombrie 2018

BC CSU Sibiu are 2-0 la general. În schimb, BCM U FC Argeș Pitești are 0-2 după dubla vizită în Ardeal.

Foto: Alina Cojocaru / www.frbaschet.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.