CSU Sibiu a câștigat al 2-lea derby al Ardealului în ediția 2017/18 a LNBM

BC CSU Sibiu a învins pe terenul campioanei României, fiind prima echipă care izbutește această performanță în ediția 2017/18 a Ligii Naționale de baschet masculin. Formația antrenată de către Dan Fleșeriu a depășit U-BT Cluj-Napoca la Sala Polivalentă, scor 86-70. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport.

Jocul a demarat favorabil echipei de pe Cibin care s-a desprins la 11-4 în primele minute de joc efectiv. Precizia la finalizare lăsat de dorit în continuarea primei reprize pentru CSU Sibiu. Clujul a reacționat și a redus din deficit. Primul sfert s-a încheiat cu un coș de la centrul terenului, semnat Nandor Kuti, prin care campioana a trecut pentru prima dată la conducere, scor 17-15.

Secvența a 2-a a început favorabil lui U-BT Cluj-Napoca. Amfitrionii au reușit să se desprindă la opt lungimi în minutul 15 al partidei. Dan Fleșeriu a cerut un timp de odihnă, iar după reluare oaspeții au înjumătățit deficitul. Ecartul de opt lungimi s-a refăcut după un timp de odihnă solicitat de Mihai Silvășan. Repriza s-a terminat cu scorul de 38-33 în favoarea Clujului.

După un început echilibrat de repriză secundă, Sibiul s-a desprins marcând la fiecare posesie. În schimb, formația gazdă a fost lipsită de inspirație la finalizare și a avut probleme în a găsi soluții pentru a arunca necontestat. De altfel, Mihai Silvășan a avut un discurs deosebit de agresiv în cursul celui de-al 3-lea sfert, certându-i pe toți jucătorii, însă acesta a rămas fără reacție din partea echipei. Galben-albaștrii s-au desprins practic decisiv în această perioadă, scorul la intrarea în sfertul al 4-lea fiind de 65-49 în favoarea acestora, după un parțial de 32-11. Numărul mare de puncte încasate și faptul că nu a comis nici măcar faulturi a evidențiat nivelul de intensitate în defensivă al echipei parcă obosite din punct de vedere fizic, de pe Someș.

Secvența decisivă nu a început altfel. Gazdele au comis un fault antisportiv și de pe urma acestuia, Sibiul a reușit să mențină un avantaj considerabil. Finalul partidei nu a adus schimbarea, Sibiul controlând situația până la capăt. Clujenii au irosit toate șansele măcar de a se apropia amenințător, fiind incapabili să reducă handicapul la mai puțin de nouă puncte în secvența a 4-a. Chris Cooper a marcat un coș de trei puncte cu panoul pentru a pune punct meciului.

Lawrence Kinnard a reușit 28 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive, Tyler Laser a adăugat 23 puncte, 3 intercepții, iar Moneya Pratt a încheiat cu 11 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive pentru învingători. În replică, Miha Lapornik a totalizat 22 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Adomas Drungilas a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, iar Zeljko Sakic a încheiat cu 9 puncte, 9 recuperări pentru campioana în exercițiu.

U-BT Cluj-Napoca a fost lipsită de serviciile lui Rolland Torok, în recuperare după operație. Ousmane Barro a revenit după ce a absentat la victoria din Cipru, în FIBA Europe Cup, dar el a avut timp limitat pe parchet.

BC CSU Sibiu ajunge la 11-4 în urma acestui succes. Formația galben-albastră are șanse foarte mari să încheie prima fază a sezonului regulat pe o poziție înaltă a podiumului. U-BT Cluj-Napoca ajunge la 12-3 și se menține pe primul loc în campionat în condițiile în care are de gestionat și lupta pentru calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup.

Cele două formații s-ar putea reîntâlni curând. Acest lucru ar urma să se consemneze la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, în semifinalele Cupei României, dacă ambele înving în sferturile de finală. Acest meci ar urma să se dispute pe 12 februarie anul curent.

Formația de pe Cibin a fost susținută la Cluj-Napoca de un număr impresionant de suporteri. Aceștia s-au făcut auziți și văzuți (la TV) pe tot parcursul meciului.

Frumos 😉

Posted by Manases Sandor on 20 Ianuarie 2018

CSU Sibiu obține cea de-a 2-a victorie în deplasare în actuala ediție de campionat. Galben-albaștrii au mai învins la Oradea, în prima etapă. Dincolo de rezultat se impune să remarcăm un lucru foarte important. Într-un campionat în care există echipă modeste și lipsite aproape în totalitate de finanțare, dar și echipe supra plătite pentru baschetul pe care îl arată – pentru dăruirea cu care joacă – CSU Sibiu este acea echipă care poate nu practică cel mai inteligent și cel mai spectaculos baschet, dar o face cu cel mai ridicat nivel de intensitate. Asta spune mult despre cât își doresc jucătorii acestei echipe să câștige.

Articole din aceeași categorie

4 comentarii On CSU Sibiu a câștigat al 2-lea derby al Ardealului în ediția 2017/18 a LNBM

 • Remarcabila prestația lui Lapornik.
  Kuti a avut momente excelente și este într -un real progres. Ăsta mă bucura în mod deosebit.
  Kinnard a făcut un meci mare, marcând de la trei la foc automat.Laser așa Cum ne-a obișnuit.fb
  Trîoul de arbitri si- a reconfirmat clasa.
  Sibiul arata ca are toate atuurile pentru o medalie, de care a fost dealtfel la în firma de par sezonul trecut.
  Meci îndârjit cu multa intensitate și cu o scena destul de .. Din partea lui Silva. Watson nu merita ăsta.

 • Hmm Kinnard e un 4 foarte mobil cu mana buna de 3. In sfertul 3 au fost cateva minute in care i s-a dat pe mana atacul din pozitia de conducator de joc iar Clujul NU AVEA PREGATITA o replica la asa ceva. In momentele alea Cluj a fost efectiv sah-mat, Watson nu are cum sa se apere la Kinnard, Laser sau Pratt erau pregatiti de finalizare in orice faza, iar Sakic… Sakic cred ca o sa viseze meciul asta si pe Kinnard mult timp. In locul lui Silva mi-ar fi efectiv rusine de reactie, el a fost evident veriga slaba a echipei.

  • Absolut corect, Kinnard poate duce mingea fără probleme, de asemenea și Pratt, iar asta oferă extrem de multe alternative atacului Sibiului. În plus ieri, Laser a fost absolut devastator pe tranziție și Clujul nu a putut deloc rupe această tranziție. Plus că nu au știut să forțeze pe Cooper care avea 3 faule din sfertul 1.

 • Fără supărare, dar Silvasan mai are mult până să devină antrenor. Nu a avut reacție la jocul Sibiului dim sfertul 3 și la timeout a ales să zbiere la jucători într-un mod incalificabil. Spre deosebire, în sfertul 4 când Clujul a venit la 9 puncte, Dan a avut un timeout care a reglat din nou jocul și Sibiul a câștigat fără emoții.
  As vrea să remarc importanța lui Cooper în teren, fără să aibă o linie statistică impresionantă, el domină imperial spațiul de 3 secunde în ambele faze. Nu înscrie mult, nu recuperează enorm, dar aportul lui e colosal, uitați-vă doar la +/- lui de ieri: 22…
  In momentul în care va intra în formă și JW, poate cu un miracol și Capers, cred că o medalie nu ne va mai scăpa anul ăsta.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.