Sezonul regulat al Ligii Naționale demarează în această seară la DigiSport 4

Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17 pornește la drum în cursul serii de duminică (18.09), ora 20, în transmisiune directă la DigiSport 4. BCM U Pitești primește vizita lui Phoenix Galați într-o partidă ce se anunță atractivă.

Argeșenii au încheiat sezonul precedent pe locul al 10-lea. Piteștiul a avut o depunctare ce a fost aproape să o retrogradeze în cel de-al 2-lea eșalon, după ce a schimbat doi antrenori. BCM U a încheiat sezonul precedent cu cinci victorii, sub bagheta lui Hristu Șapera, salvându-se de la retrogradare în ultima etapă.

În schimb, Phoenix și-a depășit condiția din postură de nou promovată. Echipa din Galați a mers pe continuitate pe tot parcursul sezonului și printr-un joc colectiv eficient a urcat pe locul al 7-lea, calificându-se în playoff la primul sezon în eșalonul de elită. Fără îndoială, a fost un sezon impresionant pentru echipa lui Florin Nini.

Atât Piteștiul, cât și Galațiul au câte doi jucători străini păstrați din sezonul anterior. De asemenea, ambele echipe au câte doi jucători străini tineri, lucru pentru care trebuie apreciate și prin care se deosebesc de trendul stabilit în ultimii ani de cluburile din România.

Pe de altă parte, Piteștiul a reușit să recruteze un jucător român de echipă națională. În același timp, Galațiul l-a pierdut pe unul dintre autohtonii din rotația de bază. Aici cele două grupări se deosebesc și e posibil să se facă diferența. Mai ales că argeșenii mai au un alt jucător de echipa națională în lot. Galațiul are un jucător din lotul național 3×3.

Se anunță un duel interesant între pivoți. De o parte se va afla Aleksandar Mladenovic, un sârb cu bogată experiență în România. De cealaltă se află Milan Milovanovic, un pivot mai tânăr și care se află la primul angajament în țara noastră. El se anunță a fi un jucător deosebit de interesant.

Cu siguranță sunt multe dueluri atractive și care pot decide soarta acestei partide. Rămâne să descoperim cum vor reacționa cele două echipe la startul oficial al noului sezon competițional.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.