Seria de playoff dintre Steaua și Dinamo se va desfășura la Sala Polivalentă București

Seria de playoff din prima fază eliminatorie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16 ce opune pe Steaua CSM EximBank București și Dinamo București se va desfășura în întregime la Sala Polivalentă. Cea mai mare sală de sport din capitală va găzdui toate jocurile seriei, indiferent de numele echipei gazdă.

Va fi prima confruntare în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin între cele mai titrate echipe ale istoriei sportului cu mingea la coș după mulți ani în care fie una, fie alta, fie ambele cluburi amintite s-au confruntat cu dificultăți. De notat că Steaua a susținut meciurile din playoff-ul precedentei ediții de campionat, respectiv cele din actuala ediție a EuroCup la Sala Polivalentă București. În plus, o parte a jocurile echipei militare din sezonul regulat s-au desfășurat în aceeași sală. Aici poate fi inclusă confruntarea dintre Steaua și Dinamo, din sezonul regulat, organizată de gruparea roș-albastră.

11

Programul primelor patru meciuri din această serie este următorul:

Meciul 1 – Duminică (17.04), ora 19:00, Steaua vs Dinamo
Meciul 2 – Marți (19.04), ora 18:00, Steaua vs Dinamo
Meciul 3 – Duminică (24.04), ora 19:45, Dinamo vs Steaua
Meciul 4* – Marți (26.04), ora 18:00, Dinamo vs Steaua

* dacă va fi necesar

Meciul 5, decisiv, ar urma să se dispute, cel mai probabil, pe 29 aprilie.

Sala Polivalentă București a fost dată în folosință în 10 august 1974, iar de curând a fost renovată, în anii 2008 și 2011. Denumirea originală a sălii este Palatul Sporturilor și Culturii, într-o perioadă a fost cunoscută sub numele de Sala Ioan Kunst-Ghermănescu (în onoarea celebrului antrenor și om de handbal), iar în prezent denumirea construcției Complexul Sportiv Național “Sala Polivalentă”. Această construcție dispune de tribune cu capacitate de 5.000 locuri.

Sala a găzduit relativ puține manifestări baschetbalistice, majoritatea dintre acestea fiind de gală. Se pot enumera spectacolele oferite de Harlem Globetrotters în 2007 și 2008, respectiv serbările organizate de Steaua București în preajma sărbătorilor de Crăciun. Sala a găzduit o serie de spectacole muzicale de amploare, cele mai sonore nume care au concertat aici fiind Deep Purple, Yes, Scorpions, Nightwish, Jean Michel Jarre, Steve Vai, Sepultura și alții.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.