Serbia și Franța sunt noile campioane ale Europei în baschetul 3×3

Serbia și Franța sunt noile campioane ale Europei în baschetul 3×3. Competiția s-a desfășurat între 14 și 16 septembrie 2018 la Circul Metropolitan București.

Multiplă campioană mondială, Serbia a cucerit în premieră titlul continental în baschetul 3×3. Condusă de către cel mai important jucător al disciplinei, Dusan Bulut, naționala Serbiei a învins Letonia, câștigătoarea trofeului în urmă cu un an, în marea finală a competiției. Rezultatul final a fost de 19-18. Astfel, pentru prima dată în istoria baschetului 3×3 la masculin, o echipă este campioană mondială și europeană în același an.

Slovenia a câștigat medalia de bronz după 21-15 în finala mică cu Rusia. Naționala Sloveniei jucase finala la precedentele trei ediții, câștigând-o pe cea din 2016.

În finala feminină, Franța a spulberat Olanda, scor 21-5, pentru primul titlu continental din istorie. În echipa națională a Hexagonului se regăsește Ana Maria Filip. Ea este fiica lui Marius Căta Chițiga, unul dintre cei mai titrați voleibaliști români ai tuturor timpurilor. Ea s-a născut la București, însă este stabilită în Franța, jucând pentru naționala 5×5 a acestei țări, respectiv pentru diferite echipe de club franceze în Euroliga feminină. De acum, Ana Maria este campioană a Europei în baschetul 3×3.

Ucraina, echipă care a învins România în sferturile de finală, a cucerit bronzul în întrecerea feminină. Ex-sovieticele au depășit Italia cu scorul de 17-16 în finala mică.

Angelo Tsagarakis a câștigat concursul de aruncări. Poreclit „țarul” și cunoscut pentru că este unul dintre cei mai bun shooteri din baschetul 3×3, francezul a adăugat o nouă medalie la titlul mondial cucerit în aceeași probă în 2017. El a fost medaliat cu argint la concursul de aruncări la FIBE 3×3 Europe Cup de anul trecut.

Romina Ciappina (Belgia) și Paula Palomares (Spania) au cucerit medaliile de argint, respectiv bronz în concursul de aruncări.

Reamintăm încă o dată organizarea impecabilă, marca Sport Arena, a întregului eveniment. Participanții, fie ei public larg, sportivi sau oficiali, au apreciat nivelul impecabil de organizare, atât în cadrul Circului Metropolitan, cât și în ceea ce privește primirea, cazarea și entertainmentul.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.