Secretul succesului la Sibiu

BC CSU Sibiu a câștigat Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19. Formația de pe Cibin confirmat parcursul foarte bun din campionat cu un trofeu în cealaltă competiție de amploare în sportul cu mingea la coș în țara noastră.

Sezonul 2018/19 pare să fie cel care încununează munca de ani de zile a acestei echipe și îndeplinește visul oamenilor care creează cea mai originală atmosferă în sportul cu mingea la coș din România. Aș risca să plusez (deși nu e un risc prea mare) și să afirm că ceea ce se întâmplă în tribunele Sălii Transilvania este unic în întreg sportul românesc.

În sezonul 2015/16, primul în actuala alcătuire (management – staff tehnic), CSU Sibiu a pătruns în TOP 6 și a deschis apetitul spre succes pentru galben-albaștri. Avea să fie de abia începutul pentru Dan Fleșeriu, antrenor aflat în acel moment la primul sezon în baschetul masculin după ani de succes în Liga Națională de baschet feminin, alături de CSM Satu Mare și CSM Târgoviște.

(Re)Venirea la Sibiu a lui Fleșeriu a adus un plus în sufletele celor aflați în tribune. Un sibian a venit la cârma echipei locale. Sezonul 2015/16 s-a încheiat în primul tur al playoff-ului, după 1-3 în seria cu U-BT Cluj-Napoca.

Parcursul ulterior al echipei a fost în permanent progres. CSU Sibiu a încheiat sezonul regulat al LNBM pe locul al 2-lea, s-a oprit în sferturile de finală ale Cupei României și a ocupat locul 4 în ierarhia finală (după playoff) a campionatului atât în sezonul 2016/17, cât și în sezonul 2017/18.

Stagiunea 2018/19 consemnează noi pași în față pentru echipa galben-albastră. Aceasta a terminat sezonul regulat pe primul loc, iar în urmă cu mai puțin de două zile a câștigat un prim trofeu după 20 de ani – Cupa României.

Parcursul echipei și rezultatele din acest sezon au fost îndelung pregătite. Pe drum s-au consemnat înfrângeri dureroase, eliminări și clasări mai jos decât probabil toată lumea se aștepta, dar conforme cu realitatea pe care din păcate suporterii din România nu o pot cuantifica datorită secretomaniei cu privire la bugetare (la toate echipele, indiferent că vorbim despre entități private ori publice).

Foamea de succes a fost un factor ce a atras lumea la sală și în deplasări. Dorința de afirmare și sentimentul că următorul meci este cel care va aduce recunoștință a fost un altul. Însă cel mai important amănunt este sentimentul de apartenență. Publicul la Sibiu este parte din echipă. El completează echipa. Este cel care face din CSU cea mai mare echipă din baschetul românesc.

Există suporteri deosebiți în toate colțurile țării, dar aici nu este momentul să facem comparații. Este momentul să subliniem că la Sibiu se întâmplă ceva special.

Cu siguranță sunt oameni care se întreabă ce anume îi apropie pe sibieni de echipă și îi determină să-și susțină favoriții în acest mod. Aș putea să spun, fără riscul de a greși, că atitudinea publicului față de echipă o împinge pe aceasta să joace în felul în care o face.

Un alt element este prezența lui Dan Fleșeriu pe banca tehnică. Un om care muncește zilnic cu jucătorii și care pare să fi înțeles mai bine decât toți ceilalți antrenori ce aliat are în tribune. Calitățile sale de comunicare cu jucătorii îi face pe aceștia, dacă mai era nevoie, să joace nu doar pentru ei și familiile lor, pentru colegii lor și pentru antrenorul lor, pentru clubul lor. Îi determină să joace și pentru cei care îi susțin, care suferă alături de ei, care se bucură alături de ei și pentru ei.

Totodată, felul în care CSU Sibiu joacă este un magnet pentru public. Angajament total, luptă până la ultima picătură de energie, nivel de intensitate la cotele cele mai înalte posibil, calități fizice senzaționale și o pregătire specifică pe măsură.

Se poate spune că, la Sibiu, publicul obligă echipa să performeze în acest fel, iar echipa prin modul în care prestează obligă publicul să fie atât de atașat de ea. Firește, acest obligă poate fi înlocuit cu alte sinonime. Sper că mesajul este înțeles corect. Acesta este secretul succesului la Sibiu.

Este simplu: fiecare (indiferent în ce categorie se încadrează) dă totul pentru scopul comun! Asta înseamnă echipă.

Felicitări Sibiu! Felicitări fiecărei persoane care a avut un aport (din tribune, din teren, de pe banca tehnică sau din munca desfășurată în birou) la tot ce se întâmplă acolo.

Foto: Adrian Bugariu / BC CSU Sibiu (Facebook)

1 comentarii On Secretul succesului la Sibiu

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.