Sean Denison îl înlocuiește pe Nemanja Milosevic la CSM Oradea

CSM CSU Oradea a oficializat legitimarea lui Sean Denison. Canadianul revine la formația roș-albastră, alături de care a cucerit o medalie de argint și una de bronz. Înalt de 2.10 metri și în vârstă de 32 ani, baschetbalistul amintit nu a jucat niciun meci oficial în actualul sezon competițional.

Absolvent al universității Santa Clara, Denison a mai evoluat sub comanda lui Cristian Achim în sezonul 2013/14 și în 2016/17. El a mai jucat în Turcia, Germania și Polonia. Sean a semnat în vara lui 2017 cu Nizhny Novgorod, acolo unde antrenor asistent ese Predrag Badnjarevic, însă cele două părți au reziliat acordul înaintea începerii oficiale a sezonului 2017/18.

Denison nu a semnat cu altă echipă în cursul acestui sezon, însă el a fost în discuții avansate și a fost luat în considerare de cluburi din Ungaria și România pe parcursul ultimelor luni. În cele din urmă, canadianul revine la formația alături de care a jucat ultimul meci oficial. Rămâne de văzut în ce formă se află Sean și dacă poate fi adus el într-o condiție care să ajute CSM-ul la turneul final de Cupa României, prima provocare importantă pentru bihoreni în actuala structură.

CSM CSU Oradea s-a despărțit de Nemanja Milosevic. Muntenegreanul a fost liderul echipei la puncte (15.4), recuperări (6.1) și eficiență (16.7).

În aceste condiții este de așteptat că formația bihoreană să joace cu Sean Denison la poziția 4. El a mai jucat la această poziție alături de universitatea Santa Clara, unde a fost coleg cu John Bryant, fost dublu MVP al Bundesligii germane.

Denison are mișcare laterală, este un baschetbalist cu explozie, care poate să atace în dribling și să susțină un ritm accelerat de joc, așa cum este construită formația bihoreană la perimetru. De asemenea, Sean este un jucător capabil să ajute prin intensitate și angajament în faza de apărare. Totodată va fi interesant de urmărit cum se va apăra formația bihoreană în tandemul Denison – Valeika, întrucât din punct de vedere tactic se anunță un avantaj important să ai doi jucători similari ca și talie respectiv calitate fizică.

De notat că Sean Denison este deținătorul recordului absolut de capace administrate într-un singur meci din Basketball Champions League cu șapte astfel de reușite. În plus, canadianul s-a situat în TOP 20 la eficiență pe meci în sezonul regulat al ediției 2016/17 în amintita competiție continentală.

Acesta este cel de-al 4-lea extra transfer perfectat de CSM CSU Oradea. Este neclar dacă Denison va fi considerat extra transfer întrucât el ajucat ultima dată în competiție oficială oentru bihoreni. Cert este că structura echipei bihorene s-a schimbat substanțial în ultimele trei săptămâni. Pe rând au venit Kris Richard, Vaidas Kariniauskas și Tudor Fometescu. În schimb, au plecat Pedja Stamenkovic și Obie Trotter.

Foto: www.championsleague.basketball

2 comentarii On Sean Denison îl înlocuiește pe Nemanja Milosevic la CSM Oradea

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.