Scurt istoric al participărilor la Final Four-ul Euroligii masculine pentru echipele calificate la Belgrad

Turneul final al Euroligii masculine – ediția 2017/18 se va desfășura în perioada 18-20 mai anul curent. Evenimentul este găzduit la Belgrad, în imensa Stark Arena. Cele patru echipe calificate pentru Final Four sunt CSKA Moscova, Real Madrid, Fenerbahce Dogus Istanbul și Zalgiris Kaunas.

Competiția continentală de top, fie că a purtat denumirea de Cupa Campionilor, FIBA Euroleague ori Euroleagua Basketball, programează turneul final de tip Final Four din sezonul 1965/66. Primele opt ediții s-au încheiat în formula cu finală în dublă manșă (tur și retur).

CSKA Moscova s-a calificat pentru a 18-a oară la Final Four. Este una dintre cele patru echipe care au evoluat la primul Final Four din istorie, în anul 1966. Este la cel de-al 14-lea F4 în ultimele 15 ediții și la cel de-al 7-lea consecutiv. A câștigat trofeul de șapte ori, ultima dată în 2016. Are 13 meciuri jucate cu trofeul pe masă și are 21 clasări pe podium în întreaga istorie a competiției.

Real Madrid s-a calificat pentru a 25-a oară la Final Four. Are nouă trofee, fiind cea mai titrată echipă din istoria competiției. Ultimul trofeu l-a cucerit în 2015. Are 17 finale și 18 clasări pe podiumul competiției.

Fenerbahce Dogus Istanbul s-a calificat pentru a 4-a oară în istorie. Prima apariție la Final Four s-a consemnat în 2015, iar de atunci s-a calificat în semifinale la fiecare ediție. Are un trofeu (2017) și o finală (2016), clasându-se pe locul 4 la prima apariție.

Zalgiris Kaunas s-a calificat pentru a 3-a oară la Final Four. A câștigat trofeul în 1999 și a pierdut finala în 1986.

Așadar, fiecare dintre echipele calificate are experiențe anterioare la Final Four-ul Euroligii. În plus, fiecare dintre cele patru a câștigat trofeul cel puțin o dată.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.