Pe scurt despre ziua inaugurală la turneele preolimpice

Turneele preolimpice de la Belgrad și Torino au demarat cu victorii scontate pentru echipele favorite. Ziua inaugurală a consemnat demonstrații de forță pentru reprezentantele Europei.

Evenimentul de la Belgrad a început cu un succes zdrobitor pentru Letonia, scor 88-48, asupra Japoniei. Meciul a fost controlat de baltici în permanență, aceștia desprinzându-se decisiv încă din sfertul inaugural. Dairis Bertans a avut 20 puncte, iat Janis Blums a contribuit cu 17 pentru Letonia.

Serbia a avut ceva mai mult de lucru în confruntarea cu mai bine cotata Puerto Rico. Rezultatul final a fost de 87-81, însă el nu ne spune adevărata poveste a acestui meci. După un prim sfert echilibrat, adjudecat de latino-americani la limită, a urmat un parțial de 48-29, prin care gazdele turneului s-au desprins decisiv. Nemanja Nedovic a avut 14 puncte, alți patru jucători ai învingătorilor bifând câte 12 puncte.

Ziua a 2-a le Belgrad programează următoarele confruntări:

Puerto Rico vs Angola – ora 19:00
Letonia vs Cehia – ora 22:00

Turneul de la Torino a început cu succesul Greciei, scor 78-53, asupra Iranului. Jocul a fost decis din prima repriză, pe parcursul căreia elenii au marcat 48 de puncte și s-au desprins la 17 lungimi. Giannis Antetokounmpo a avut 16 puncte, iar Stratos Perperoglou a contribuit cu 12 pentru învingători.

În cealaltă grupă la evenimentul de la Torino, formația gazdă a surclasat Tunisia cu scorul de 68-41. Italia s-a instalat la conducere în prima repriză, pentru ca în sfertul al 3-lea să reușească un parțial de 22-2 cu care a închis partida. Andrea Bargnani a avut 15 puncte, 6 recuperări, iar Pietro Aradori a bifat 13 pentru învingători.

Ziua a 2-a cuprinde următoarele încleștări:

Iran vs Mexic – ora 19:00
Italia vs Croația – ora 22:00

Așadar, primele încleștări între echipele europene la ambele turnee din Europa.

Marți (05.07), demarează al 3-lea turneu preolimpic, cel găzduit la Manila, în Filipine. Programul zilei inaugurale este următorul:

Turcia vs Canada – ora 13:30
Franța vs Filipine – ora 16:00

Senegal, respectiv Noua Zeelandă nu au meci în ziua inaugurală.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.