Pe scurt despre prima zi de competiție la FIBA 3×3 Europe Cup 2018

România a ratat calificarea în sferturile de finală ale întrecerii masculine la FIBA 3×3 Europe Cup 2018, eveniment găzduit la București, în impresionanta organizare a Sport Arena Streetball, alături de FR Baschet. Tricolorii au fost învinși de Letonia și Ungaria, la Circul Metropolitan București.

Echipa națională a României a fost alcătuită din Alin Andrieș, Amedeo Casale, Marius Ciotlăuș și Radu Petrescu. Cel din urmă a ocupat locul 4 la competiția similară U18 masculin, desfășurată la începutul lunii septembrie la Debrecen, Ungaria.

Balticii, campioni în exercițiu ai Europei, au învins România cu scorul de 21-10. Apoi, tricolorii au cedat cu Ungaria în meciul decisiv pentru calificare. Rezultatul final a fost de 19-14 în favoarea maghiarilor. În fine, Letonia a surclasat și Ungaria, scor 22-11, calificându-se în sferturile de finală de pe primul loc al Grupei C.

În schimb, Serbia – campioana mondială în exercițiu – a câștigat Grupa A, după 20-15 cu Spania și 20-10 cu Bosnia-Herțegovina. Ibericii i-au învins pe bosniaci cu scorul de 21-10 în confruntarea directă pentru a avansa în sferturile de finală.

Sâmbătă (15.09) se dispută jocurile grupelor B și D din competiția masculină. Este vorba despre Slovenia, Franța și Elveția în Grupa B, respectiv Rusia, Polonia și Belgia în D.

Feminin

În paralel, vineri (14.09) s-au desfășurat meciurile grupelor B și D în întrecerea feminină. Franța și Cehia, respectiv Italia și Belgia s-au calificat în sferturile de finală, iar Belarus și Ungaria au fost eliminate din competiție.

Naționala feminină a României, alcătuită din Gabriela Irimia, Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu și Sonia Ursu, face parte din Grupa C, urmând să se dueleze cu Olanda și Serbia pentru un loc între primele opt echipe ale Europei.

Organizare

Suporterii prezenți la fața locului au avut parte de o imagine cât se poate de clară că în România se pot organiza evenimente de calitate. Sport Arena s-a dovedit încă o dată a fi o gazdă nu doar primitoate, ci și extrem de inspirată în ceea ce privește locație și pregătirea tuturor detaliilor. Dincolo de spectacolul sportiv, latura organizatorică merită toată aprecierea. De altfel, cei din fața computerelor (transmisiuni pe YouTube) și din fața TV-ului (Pro X) au avut posibilitatea la rândul lor să intre în atmosferă.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.