Scottie Wilbekin a semnat cu Maccabi Tel-Aviv

Maccabi Tel-Aviv a oficializat transferul lui Scottie Wilbekin. Probabil cel mai bun jucător din Europa care nu a evoluat în ediția 2017/18 a Euroligii masculine revine în această întrecere după un sezon de excepție în EuroCup.

Campioana în exercițiu a Israelului a anunțat că Wilbekin a semnat un contract pe mai multe sezoane. În vârstă de 25 ani, înalt de 1.88 metri, nord-americanul este fundaș și vine de la Darussafaka Istanbul. Scottie a avut 19.7 puncte și 4.8 pase decisive pentru 21.3 la eficiență în EuroCup, acolo unde a ghidat-o pe Dacka spre trofeu cu un bilanț general de 18-2. De asemenea, el a fost desemnat MVP al sezonului în EuroCup.

Wilbekin a mai jucat în Euroligă alături de Darussafaka între 2015 și 2017. El mai avea un an de contract cu această grupare, însă Maccabi a plătit clauza de reziliere cifrată la un milion de dolari. De notat că Fenerbahce s-a interesat de serviciile lui Scottie, iar Anadolu Efes a avut un acord verbal cu jucătorul însă a refuzat să achite taxa de reziliere a contractului.

Așadar, Wilbekin ajunge în Israel, acolo unde nu îi va fi de niciun folos pașaportul turcesc recent obținut. Reamintim că în Euroligă nu există niciun fel de restricție la numărul de jucători străini, indiferent dacă aceștia sunt europeni sau de pe alte continente.

Totodată, Maccabi Tel-Aviv a anunțat deja că va folosi echipe diferite în competiția internă și în cea europeană. Astfel, singurul amănunt este legat de încadrarea fiscală a contractului pe care Wilbekin tocmai l-a semnat. Foarte probabil el va fi considerat american întrucât cetățenii SUA care muncesc cu forme legale pe teritoriul Israelului sunt absolviți de taxe către stat.

De altfel, prin transferul la o echipă din Euroligă devine limpede că Wilbekin nu va avea cum să joace în calificările FIBA Basketball World Cup pentru echipa națională a Turciei.

Wilbekin este al 3-lea jucător transferat în această vară de Maccabi. Ceilalți doi sunt Angelo Caloiaro (american, poziția 4), respectiv Kendrick Ray (american, poziția 1/2). De asemenea, israelienii au anunțat prelungirea contractului pentru un alt american naturalizat. Este vorba despre DeAndre Kane (posesor al pașaportului maghiar).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.