Scottie Wilbekin ar putea obține pașaport bosniac

Scottie Wilbekin, jucător dorit de Marcel Țenter la echipa națională a României pentru EuroBasket 2017, ar putea obține în cele din urmă pașaport bosniac. Informația a fost furnizată de site-ul www.sportando.com, cunoscut că în spatele lui se află niște agenți din baschetul european.

Wilbekin parcurge un sezon foarte productiv alături de Darussafaka Istanbul. El are medii de 19.0 puncte și 5.1 pase decisive în EuroCup, acolo unde echipa sa este neînvinsă după primele șase etape. De altfel, obiectivul declarat al echipei antrenate de către David Blatt este revenirea în Euroligă, singurul mod în care o poate face fiind acela de a câștiga EuroCup. În campionatul Turciei, echipa lui Scottie are 4-3 și se situează pe locul al 6-lea.

Sunt șanse foarte mici ca Wilbekin să fie disponibil pentru jocurile Bosniei-Herțegovina din luna noiembrie. Asolvent al universității Florida, americanul are 24 ani, măsoară 1.88 metri și este fundaș. El a jucat un sezon pentru Cairns Taipans, în Australia, a evoluat în liga de vară și presezon pentru Philadelphia 76ers în 2014 și 2015, respectiv pentru o scurtă perioadă la AEK Atena, în Grecia.

Wilbekin s-a alăturat lui Darussafaka în 2015. Are două sezoane în Euroligă, unde a bifat 51 meciuri și are medii pe carieră de 11 puncte, 2.8 pase decisive, 1.7 recuperări și 1.2 intercepții pe partidă.

În prezent, Bosnia-Herțegovina mizează pe serviciile talentatului Dzanan Musa. În schimb, ex-iugoslavii nu vor putea miza pe Mirza Teletovic și Yusuf Nurkic în calificări, aceștia fiind legitimați la echipe din NBA.

Antrenor al naționalei bosniace este legendarul tehnician muntenegrean Dusko Vujosevic. Acesta a ghidat Bosnia și în acestă vară, în precalificări.

Programul Bosniei în noiembrie:

– vineri (24.11), ora 19:45, cu Rusia, la Sarajevo
– luni (27.11), ora 21:45, cu Franța, la Rouen

Din grupă mai faceparte Belgia. Primele trei clasate se califică pentru faza a 2-a din calificările pentru FIBA Basketball World Cup 2019.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.