SCM U Craiova completează lista echipelor calificate în sferturile de finală ale Cupei României – ediția 2018/19

SCM U Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2018/19. Oltenii au depășit CSM Mediaș, scor 89-64, în manșa a 2-a din turul al 3-lea al competiției. În tur, ardelenii au învins cu 88-86.

Partida a fost controlată de elevii lui Aco Todorov. Ei s-au desprins la 27-16 în primul sfert, respectiv la 53-30 până la jumătatea confruntării. Repriza secundă a început favorabil echipei din Mediaș, însă Craiova a menținut un avantaj consistent care a ferit-o de emoții în ceea ce privește victoria și calificarea mai departe.

Craiova a fost superioară la toate capitolele. A terminat cu procentaje mai bune, a dominat la recuperare, a avut mai multe pase decisive și intercepții, respectiv mai puține posesii pierdute. Raportul eficienței a fost dublu în favoarea echipei oltene.

Goran Gajovic a izbutit 19 puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, Porter Troupe a adăugat 14 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, Vlad Koreniuk a totalizat 13 puncte, 5 recuperări, iar Jason Boone a bifat 10 puncte, 10 recuperări pentru învingători. În replică, Andrija Simovic a reușit 14 puncte, 6 recuperări, Kareem Storey a adăugat 11 puncte, 5 recuperări, iar Titus Nicoară a terminat cu 9 puncte, 13 recuperări pentru Mediaș.

Scorul general al dublei a fost de 175-152 în favoarea echipei craiovene.

SCM U Craiova se alătură lui SCM Timișoara, BCM U FC Argeș Pitești și Dinamo Știința București între învingătoarele turului al 3-lea. Aceste formații avansează în sferturile de finală, acolo unde în competiție intră U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, Steaua București și CSU Sibiu.

Tragerea la sorți a sferturilor de finală din Cupa României este programată pentru miercuri (13.02), la București. Această fază se va desfășura între 13 și 20 martie anul curent. Final Four-ul are loc pe 17-18 aprilie, într-o locație ce urmează să fie stabilită ulterior.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.