Schimbare de regulament în Turcia

Echipele angrenate în primul eșalon baschetbalistic al Turciei vor avea posibilitatea să legitimeze cel mult zece jucători străini în sezonul 2018/19. Spre deosebire de ultimul sezon desfășurat numărul macim de străini legitimați într-o echipă din Basketbol SuperLigi va crește cu doi.

În sens invers, se modifică numărul maxim de jucători străini permiși pe foaia de arbitraj a unui meci. În următoarea stagiune fiecare echipă poate să joace cu cel mult cinci străini, spre deosebire de sezonul 2017/18 când a fost permis cu cel mult șase străini.

Regula naturalizatului rămâne neschimbată, fiecare echipă din Turcia având posibilitatea să joace cu cel mult un naturalizat.

Totodată va fi permisă schimbarea/rotirea străinilor de la un meci la altul.

Numărul mai mare de străini este de mare utilitate echipelor angrenate în cupele europene. Principalele beneficiare vor fi formațiile angrenate în Euroligă și EuroCup, unde nu există niciun fel de regulă sau restricție cu privire la alcătuirea lotului de jucători. Echipele angrenate în amintitele întreceri sunt: Fenerbahce, Anadolu Efes și Darussafaka (Euroligă), Tofas Bursa, Galatasaray Istanbul, respectiv Turk Telekom Ankara (EuroCup).

În schimb, în competițiile FIBA, adică Basketball Champions League și FIBA Europe Cup, regulamentul prevede înscrierea a cel mult șapte străini pe o foaie de arbitraj de 12 jucători, respectiv șase străini pe o foaie de arbitraj de 11 sau 10 jucători. Listele participantelor în competițiile FIBA nu au fost definitivate, dar este de așteptat ca Turcia să aibă patru reprezentante în Champions League. Este vorba despre Banvit Bandirma, Besiktas Istanbul, Eskisehir și Sakarya BB.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.