Va scădea numărul transmisiunilor baschetbalistice la TV?

Ora 17:15

Ștefan Lecca, comentatorul DigiSport, a precizat în timpul meciului dintre Energia Târgu-Jiu și BCM U Pitești că nu vor scădea transmisiunile baschetbalistice în pofida preluării, de către RCS&RDS, drepturilor TV pentru Liga 1 la fotbal. El a menționat că transmisiunile baschetbalistice vor continua în medie de trei partide pe etapă.

Ora 14:00

Vestea cea mare, anunțată și intens mediatizată în cursul ultimelor zile pe DigiSport și pe celelalte canale ale companiei RCS&RDS, este revenirea fotbalului pe posturile de sport ale bine cunoscutului furnizor de servicii de televiziune, internet și telefonie. Ce impact are această decizie asupra baschetului?

Unul deloc pozitiv. DigiSport va transmite, începând din returul actualei ediții de campionat în Liga 1 la fotbal, absolut toate meciurile din această competiție. Așadar, nouă meciuri de fotbal din campionatul României vor umple spațiul de transmisie disponibil pe DigiSport în fiecare weekend. Este prima concluzie la care ajungem cu toții.

În plus, un lucru la care nu toată lumea se gândește, DigiSport va avea mai puține variante de oferi alte sporturi, printre care baschetul. Acest lucru se întâmplă deoarece transmisiunile jocurilor de fotbal vor fi produse de RCS&RDS: Cu alte cuvinte, carele te transmisie vor fi trimise prin țară pe stadioane, acolo unde se joacă fotbal și mai puțin spre săli, acolo unde se joacă baschet.

Din cele enumerate mai sus rezultă următoarele lucruri:

1. DigiSport nu va mai avea prea multe poziții în grila de programe pentru a transmite meciurile de baschet. Fotbalul va avea întotdeauna întâietate într-o țară precum România, ratingul fiind probabil mai mare.

2. Din luna februarie DigiSport nu va mai avea mijloacele tehnice de care dispune acum, când nu se joacă fotbal la nivel de Liga 1. Producerea transmisiunii pentru nouă meciuri de fotbal la un sfârșit de săptămână nu este deloc ușor, iar transmisiunile celorlalte discipline sportive vor avea de suferit din acest punct de vedere.

Desigur, la punctul 1 mai avem speranța în condițiile în care există destule orașe în care se joacă baschet unde RCS&RDS dispune de stații regionale. Spre exemplu Cluj, Timișoara, Oradea, Craiova și așa mai departe. Astfel, putem să sperăm că meciurile vor fi transmise pe aceste posturi, însă șansele ca acest lucru să se întâmple sunt limitate de punctul 2, acolo unde intervin mijloacele tehnice.

Astfel, numărul transmisiunilor baschetbalistice va fi mai mic din luna februarie a acestui an. Este adevărat că în contractul dintre RCS&RDS și FR Baschet este prevăzut numărul de minim trei meciuri pe etapă transmise în direct la canalele Digi. De asemenea, ne putem aștepta la scăderea transmisiunilor din spectaculoasa Euroligă. Rămâne de văzut dacă aceste lucruri se vor întâmpla din februarie.

Articole din aceeași categorie

7 comentarii On Va scădea numărul transmisiunilor baschetbalistice la TV?

 • daca fotbalul conduce…daca Romania e plina de …in fine! Vedem ce va fi!

 • Macar vor iesi oamenii din casa si vom avea mai multi spectatori la sala.

  • Nu acesta este motivul pentru care sălile nu se umple pentru că vezi Doamne se transmite la TV. Să nu crezi nici măcar pentru o secundă că oamenii se vor duce în număr mai mare la sală pentru simplul fapt că baschet nu se transmite la TV. Din contră, dacă nu este la TV înseamnă că nu are promovare și numărul spectatorilor din săli va fi și mai mic.

   • Sa sti ca si asta este un motiv, de cand cu transmisiile celor de la Gigi a scazut numarul celor care fac deplasari, si stiu si cativa lenesi care nu isi misca fizicul la sala pentru ca se da la tv!

   • Adrian,cred ca ai scris de pe un telefon,altfel nu-mi explic exprimarile „salile nu se umple”,sau „baschet nu se transmite”.Nu va fi deloc diferit fata de sezonul trecut. Sezonul acesta sunt mai putin spectatori la meciurle de baschet si asta nu are legatutra cu transmisiunile TV, ci cu faptul ca multe meciuri nu se mai castiga pe parchet ci in „culise”. Uita-te la Ploiesti. Au echipa,au Eurocup,pana si eu m-as duce sa vad pe Kuban sau pe Valencia (daca nu m-ar costa peste 300 de lei drumul),cu toate acestea sala este jumatate goala. Asta pentru ca si ei s-au saturat de hotii. Din pacate, desi toti ne-am saturat,nimeni nu mai poate face nimic. Nici macar tu,care ai avut o incercare de „decolare”,dar ti-au taiat altii aripile.

 • Probabil va avea de suferit doar baschetul naţional. Pe plan internaţional, au pierdut drepturile pentru Premier League (acum 1 an), Champions League şi Europa League acum până în 2019, deci cu siguranţă vor trebui să compenseze. Probabil vor transmite mai multe meciuri din Euroligă. Dar articolul cred că se referă la baschetul naţional, care, da, va avea de suferit din păcate…

 • Sezonul precedent, cu fotbal din liga 1 pe Digi, s-au transmis 82 partide din sezonul regulat, adica o medie de 3.15 pe etapa. Daca excludem pe cele transmise de statiile locale Digi24, ramanem cu 3 meciuri pe runda, cum a zis si Lecca.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.