Șase jucători din Franța sunt anchetați pentru pariuri ilegale

Alpha Kaba, de la LDLC Asvel Villeurbane Lyon, este cel mai cunoscut jucător dintr-o listă de șase acuzați că ar fi jucat la pariuri pe meciurile propriilor echipe. L’Equipe notează că cei șase au fost convocați în fața Comisiei de Disciplină a Federației Franceze de baschet (FFBB).

Potrivit articolului din publicația citată, cei șase sunt acuzați de pariuri ilegale. Aceștia ar fi pariat pe meciuri de baschet, incluzând un pariu pe înfrângerea propriei echipe într-un meci important.

Regulamentul existent prevede că jucătorii de baschet din Franța, fie amatori sau profesioniști, nu au voie să parieze pe meciuri sau competiții de baschet. Aici sunt incluse atât jocurile propriilor echipe, ale partenerilor de întrecere ori din alte ligi/țări.

Alături de Kaba, între cei acuzați se numără Xavier Galliou și Mamadou Dia. de la Fos-sur-Mer. Ceilalți trei sunt jucători amatori.

Aceștia riscă o simplă mustrare, dar în același timp sunt pasibili de suspendare și amendă. Totodată, potrivit regulamentului, echipele la care evoluează acești jucători au dreptul să-i concedieze pe motiv de comportament neprofesionist.

Kaba are 23 ani, măsoară 2.08 metri și evoluează la pozițiile 4-5. El a fost ales cu opțiunea a 60-a în NBA Draft 2017, de Atlanta Hawks. Are un sezon alături de Elan Chalon, două la Mega Leks (Serbia) și parcurge al 2-lea sezon alături de Villeurbane.

LDLC Asvel Villeurbane va juca în Euroliga masculină în următoarele două sezoane. Această grupare, patronată de Tony Parker, a primit un wildcard pentru perioada 2019/21 în competiția de top din Europa. Villeurbane se duelează cu Monaco în finala campionatului din Franța.

Reamintim că de curând Vaidas Kariniauskas, fost campion al României în 2017 cu U-BT Cluj-Napoca, respectiv în 2018 cu CSM CSU Oradea, a fost absolvit de orice vină într-o anchetă cu privire la un pariu dubios al echipei pentru care acesta a jucat, Lietkabelis Panezevys, din Basketball Champions League. Poliția din Lituania a eliberat un comunicat oficial prin care a anunțat oprirea anchetei din lipsă de probe.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.