Sașa Ocokoljic este al 2-lea campion al României cu Asesoft din postură de jucător și antrenor

CSU Asesoft Ploiești a câștigat titlul de campioană a României la baschet masculin pentru a 11-a oară în istorie. Prahovenii au învins cu scorul general de 3-0 în finala Ligii Naționale pe BC Mureș.

Acest titlu a fost cucerit de către formația din județul Prahova avându-l pe Sașa Ocokoljic (foto) în funcția de antrenor interimar. El a preluat atribuțiunile lui Vladimir Arnautovic la începutul lunii martie, după ce principalul s-a îmbolnăvit și nu a putut să-și reia activitatea până la încheierea stagiunii 2014/15.

ocokoljic

Așadar, Ocokoljic își trece în palmares primul trofeu în calitate de antrenor. El a contribuit cu câștigarea campionatului României în 2005 și 2006 din postura de jucător, tot în slujba Asesoftului. Astfel, Sașa devine al doilea fost jucător al formației din Ploiești care câștigă campionatul atât din postura de jucător, cât și din cea de antrenor, primul fiind Dado Arnautovic.

Lista celor care au fost campioni ai României atât ca jucători, cât și ca antrenori în ultimii 25 ani cuprinde un al 3-lea nume. Este vorba despre Marcel Țenter.

Pe de altă parte, Ocokoljic este al 4-lea antrenor care câștigă titlul alături de Asesoft. Ceilalți trei sunt tot de origine ex-iugoslavă.

Dragan Petricevic a ghidat Asesoftul spre primul titlu național, în anul 2004, pentru ca Mladen Jojic să câștige campionatul alături de alb-albaștri în 2005, 2006 și 2007.

Vladimir Arnautovic a preluat funcția de principal de la Mladen Jojic în cursul sezonului 2007/08. El a câștigat cele mai multe campionate pentru formația din Prahova. Este vorba despre edițiile încheiate în anii 2008, 2009, 2010, 2012, 2013 și 2014. Așadar, șase titluri naționale ale României pentru Arnautovic, care va fi creditat, pe bună dreptate, pentru cel din acest an, al 7-lea din cariera sa de antrenor.

Rămâne de văzut ce rezervă viitorul pentru CSU Asesoft Ploiești din punct de vedere al băncii tehnice. Din păcate starea medicală a lui Vladimir Arnautovic nu s-a îmbunătățit, astfel încât este foarte posibil ca managementul să pregătească un plan în cazul în care Dado nu-și poate relua activitatea. Ținând cont de modul în care a ghidat echipa în ultimele aproape trei luni, Sașa Ocokoljic trebuie să fie un candidat pentru a continua în calitate de principal. Rămâne de văzut care va fi decizia conducerii de la Ploiești.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.