Sarunas Jasikevicius a vorbit despre problemele lui Zalgiris Kaunas în acest sezon

Sarunas Jasikevicius, antrenorul lui Zalgiris Kaunas, a vorbit după eșecul suferit joi (28.02), la Vitoria, în fieful Baskoniei, în cadrul etapei a 24-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. Tehnicianul lituanian a subliniat care sunt, în opinia sa, principalele probleme ale formației pe care o antrenează.

Despre meciul pierdut la Fernando Buesa Arena, Saras a spus:

„În ceea ce privește meciul cu Baskonia, consider că diferența a făcut-o echipa gazdă în sfertul al 2-lea, atunci când a reușit un parțial de 15-0. Adversarii noștri ne-au omorât în sfertul al 2-lea pe tranziție. Am încercat să revenim, dar e greu să recuperezi un astfel de deficit, cu precădere în deplasare, mai ales când oponent este o echipă precum Baskonia.”

Referitor la diferența între sezonul precedent, când Zalgiris Kaunas a surprins întreaga Europă prin clasarea pe locul al 3-lea la încheierea Euroligii masculine și actualul, în cadrul căruia doar o minune mai poate califica campioana Lituaniei în playoff, Jasikevicius a fost extrem de deschis. Iată ce a declarat:

„Ne lipsesc liderii adevărați. Nu avem pe cineva care să ne ghideze în teren. Lipsa aceasta de experiență și capacitate de a controla grupul ne afectează foarte mult în acest sezon. Un alt aspect este faptul că nu mai suntem la fel de înfometați precum am fost în sezonul trecut. Echipa noastră lasă impresia că fiecare se gândește la el mai mult decât se gândește la echipă. Acestea sunt principalele noastre probleme în acest sezon. Ne lipsește unitatea de grup și lipsa unui lider accentuează această problemă.

Lipsa de concentrare este și ea o problemă. În ultimele două meciuri din Euroligă nu am mai prezentat greșelile pe care le facem în executarea planului de joc la ședințele de scouting. Comitem la absolut fiecare meci aceleași greșeli. Nici nu mai contează cine este adversar, persistăm în aceleași erori. Se schimbă doar numele oponentului, problemele noastre rămân aceleași.”

Antrenorul lui Zalgiris a pomenit problemele de efectiv pe care echipa sa le-a întâmpinat de-a lungul întregului sezon. Totuși, Jasikevicius nu consideră că acestea au fost elementul principal în parcursul inferior celui din sezonul precedent:

„Firește, problemele cu accidentările ne-au afectat. Pe tot parcursul sezonului am întâmpinat probleme. De cele mai multe ori ne-au lipsit jucători din rotația de bază, iar atunci când am fost în formulă completă unii jucători nu ar fi trebuit să fie în teren din cauza problemelor medicale. Este un aspect important pentru echipa noastră, dar accidentările nu putem să le controlăm. Celelalte lucruri sunt în mâinile noastre, depinde de noi cum le gestionăm.”

Zalgiris Kaunas are 9-15 la general și se situează pe locul al 13-lea în ierarhia la zi a Euroligii masculine. Balticii sunt la trei victorii în urma locului 8, deținut de Baskonia Gasteiz, formația în fieful căreia au pierdut în etapa a 24-a. De notat că prin eșecul suferit la Vitoria șansele de calificare în playoff pentru campioana Lituaniei au scăzut considerabil.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.