Santa se întoarce la Pitești

Szabolcs Santa este noul jucător al echipei BCM U FC Argeș Pitești. Baschetbalistul în vârstă de 32 ani, înalt de 2.09 metri se întoarce la formația alb-violetă după un sezon alături de CSM Tîrgu Mureș.

În stagiunea 2018/19, Santa a avut medii statistice de 16.7 puncte, 11.0 recuperări și 1.8 pase decisive pentru 25.6 la eficiență jucând în grupele inferoare ale LNBM. Santa revine la Pitești, acolo unde a petrecut cea de-a 2-a jumătate a sezonului 2017/18, când a bifat 16 prezențe și a avut medii statistice de 6.7 puncte și 4.9 recuperări în 21:15 minute pentru 8.3 la eficiență.

Foto: www.baschetromania.ro

Santa a mai jucat în Liga Națională pentru BC Mureș, U-Mobitelco Cluj-Napoca, CSM București, Steaua CSM EximBank București, SCM U Craiova, respectiv Energia Târgu Jiu. Szabi are peste 230 meciuri disputate în primul eșalon al României și se află în fața celui de-al 11-lea sezon în primul eșalon al țării.

Mutarea lui Santa are și alte semnificații. Pivotul amintit este primul jucător autohton peste 23 ani care semnează cu o echipă din prima grupă valorică în această vară după ce a evoluat în grupele valorice inferioare în ultimul sezon.

Noul jucător al alb-violeților este un pivot clasic, adică va fi utilizat exclusiv la poziția 5. Santa este al 2-lea jucător de acest profil legitimat de Florin Nini pentru sezonul 2019/20 după Maksim Sturanovic, sârbul prelungindu-și contractul din stagiunea precedentă.

Santa este al 5-lea jucător adus la Pitești în această vară. Ceilalți patru sunt Iuri Fraseniuc, Goran Gajovic, James Washington, Bozhidar Avramov. De asemenea, alb-violeții au prelungit contractele lui Maksim Sturanovic, Tudor Gheorghe, Marius Ciotlăuș, Mihai Măciucă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.