Șansele României de a se califica în sferturile de finală ale Campionatului European U16 masculin Divizia B – ediția 2019

România are șanse de calificare în sferturile de finală ale Campionatului European U16 masculin Divizia B – ediția 2019, de la Podgorica. Formația antrenată de Branko Cuic are trei victorii din primele patru partide și se înscrie cu șanse reale de calificare între primele opt echipe ale celui de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al Europei la generația 2003.

Echipa României a învins Austria (89-84), Slovacia (72-66) și Finlanda (83-58), pierzând cu Belgia (63-71). Așadar, cu un bilanț general de 3-1, tricolorii se situează pe locul al 2-lea în Grupa D cu o etapă rămasă de disputat.

Clasamentul după patru runde

 1. Belgia – 4/0
 2. România – 3/1
 3. Finlanda – 2/2
 4. Marea Britanie – 2/2
 5. Slovacia – 1/3
 6. Austria – 0/4

Este cert în acest moment că Belgia s-a calificat în sferturile de finală și este deja câștigătoare a Grupei D. Austria va ocupa locul 6, iar Slovacia se va clasa pe locul 5. Aceste echipe vor continua în turneul locurilor 17-24. Rămâne deschisă lupta pentru locul 2.

Programul ultimei etape – Marți (13.08)

România vs Marea Britanie – ora 14:45
Belgia vs Austria – ora 14:45
Finlanda vs Slovacia – ora 21:30

Scenarii posibile

Varianta 1 – Victorie cu Marea Britanie

În acest caz tricolorii au asigurată calificarea în sferturile de finală de pe locul al 2-lea în grupă. În acest caz nu mai contează celelalte rezultate ale ultimei etape.

Varianta 2 – Înfrângere la cel mult 15 puncte cu Marea Britanie și victorie pentru Finlanda în ultima rundă

În acest scenariu România se califică de pe locul al 2-lea, având cel mai bun coșaveraj la situație de egalitate în trei cu Marea Britanie (-6) și Finlanda (-19). Tricolorii au plus 25 la coșaveraj în această situație de ipotetică egalitate în trei.

Varianta 3 – Înfrângere cu Marea Britanie, iar Finlanda pierde

Dacă România pierde cu Marea Britanie, iar Finlanda cedează cu Slovacia, atunci, tricolorii vor încheia grupa pe locul 3. În acest caz diferența de scor la meciul dintre tricolori și britanici nu are relevanță, fiind vorba de egalitate în doi, departajarea făcându-se pe baza rezultatului direct.

Varianta 4 – Înfrângere la peste 16 puncte cu Marea Britanie, iar Finlanda câștigă

Dacă România pierde cu Marea Britanie la 16 sau mai multe puncte, iar Finlanda se impune cu Slovacia, atunci tricolorii vor rata calificarea în sferturile de finală. Într-un astfel de scenariu, România va ocupa locul 3 în grupă cu o înfrângere cuprinsă între 16 și 44 puncte diferență, respectiv locul 4 în cazul unei corecții la 45 sau mai multe puncte diferență.

3 comentarii On Șansele României de a se califica în sferturile de finală ale Campionatului European U16 masculin Divizia B – ediția 2019

 • Ciprian Alexandru

  5 jucători legitimați la Cluj, plus Ștefan Grasu care, foarte probabil, va fi legitimat tot la Cluj începând cu acest sezon… Ambii antrenori de la Cluj… chiar și kinetorerapeutul… Nu e și acum o problemă? Ca sa nu mai lungim prea mult povestea : fără resursele Clujului, loturile naționale juvenile ale României, aproape ca nu ar avea sens sa participe la competiții…Ca sa fiu sincer, chiar mi-aș dori un experiment fără jucătorii și antrenorii Clujului. Enorm de mult!

 • Ciprian Alexandru

  P. S. Genetatia 2003 nu e nici pe departe la fel de bine cotata precum 2002, nici la Cluj, nici la nivel național și cu toate acestea, ei performeaza nivel european într-un mod care, în mod cert, le face cinste… Diferența o face staff-ul tehnic. E imposibil ca lui Cuic, Popa și Georgiev sa le spună cineva la telefon cum sa alcătuiască echipa, în timp ce Sapera și Cenean sunt chiar flexibili când vine vorba de astfel de intervenții…Credeți că Cuic e genul care ar accepta vreodată, ca unii jucători sa vina la lot ziua convocării sa stea 2 luni în cantonament și sa nu joace prea mult, iar alții sa vina cu 1 săptămâna înainte de startul competiției și sa joace la prima intervenție telefonica? Credeți ca un Cuic ar vâna disciplinar un jucător pentru a-l suspenda, doar pentru un antrenor federal are pocinog cu un alt antrenor de lot național?… Niciodată. Asta e diferența între școală ex-iugoslava și școala de pe Dâmbovița…

 • Varianta 2 si respectiv 4 sunt cele mai plauzibile, cred eu.
  Deci se pare ca sansele de a ne califica in 1- 8 sunt bunicele!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.