Salva Maldonado este noul antrenor principal al lui Gran Canaria

Gran Canaria, echipă aflată la debutul în Euroliga masculină, a anunțat numirea lui Salvador Maldonado în funcția de antrenor principal. Acesta sosește de la Estudiantes Madrid, formație pe care a antrenat-o în Basketball Champions League, respectiv în Liga ACB.

Maldonado revine la Gran Canaria preț de patru sezoane, incluzând o aventură în EuroCup. El are 23 sezoane la activ în calitate de antrenor, bifând peste 600 de meciuri în Liga ACB din această postură. Echipele pe care le-a antrenat în afara celor deja enumerate sunt Manresa, Sevilla, Baskonia, Fuenlabrada, respectiv Badalona.

Cel mai bun rezultat din cariera de antrenor a lui Maldonado datează din anul 1996, când a cucerit Cupa Spaniei alături de Manresa. Tot atunci el a fost desemnat antrenorul anului în Spania. Salva Maldonado se află în fața debutului la nivel de Euroligă.

Maldonado va avea misiunea dificilă de a-l înlocui pe Luis Casimiro, antrenorul care a ghidat amintita echipă spre semifinalele Ligii ACB – ediția 2017/18, rezultat ce a permis lui Gran Canaria să-și asigure locul în ediția 2018/19 a Euroligii masculine. Casimiro a plecat de la echipa din Insulele Canare acceptând oferta lui Unicaja Malaga, formație alături de care va evolua în următoarea ediție a EuroCup, precum și în Liga ACB.

În aceast vară, Gran Canaria a anunțat deja prelungirea contractelor pentru jucătorii Xavi Rabaseda și Oriol Pauli.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.