Sabrina Ionescu este nominalizată pentru titlul de jucătoarea anului și cel de conducătorul de joc al anului în NCAA

Sabrina Ionescu, sportivă născută în Statele Unite ale Americii din părinți români (Liliana Blaj și Dan Ionescu), se numără între sportivele nominalizate pentru Wooden Award Trophy și Nancy Lieberman Award. Primul este trofeul acordat celei mai bune jucătoare a sezonului, iar al 2-lea recompensează cel mai bun conducător de joc din baschetul universitar feminin în fiecare sezon. Este vorba despre eșalonul principal al ligii universitare feminine (Division I – Women’s College Basketball)

Ionescu a obținut deja un trofeu individual în sezonul 2017/18. Ea a fost desemnată cea mai bună jucătoare în Conferința Pac-12. Câștigătoarele Wooden Award Trophy și Nancy Lieberman Award vor fi anunțate la Final Four-ul NCAA.

Sabrina a fost jucătoarea cu cele mai multe puncte marcate și cele mai multe pase decisive în conferința amintită în actualul sezon. De asemenea, Sabrina – aflată la cel de-al 2-lea sezon în NCAA – este jucătoarea cu cele mai multe triple-double-uri din istoria ligii universitare de baschet feminin. În sezonul 2017/18, Sabrina Ionescu a realizat cinci triple-double-uri.

La capătul primelor două sezoane în NCAA, Sabrina Ionescu are 67 meciuri disputate, toate ca titular. Ea are medii statistice de 17.0 puncte, 6.6 recuperări, 6.7 pase decisive și 1.3 intercepții în 34.4 minute pe partidă. Ea are procentaje de 43% la aruncările din acțiune, incluzând 43% la trei puncte, respectiv 81% la linia de pedeapsă.

Oregon Ducks are un bilanț general de 30-4 la general. Echipa Sabrinei are 16-2 în jocurile din cadrul conferinței Pac-12. Echipa lui Ionescu a câștigat turneul Pac-12, învingând în ultimul act pe Stanford cu scorul de 77-57. Sabrina a totalizat 36 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții și 4 recuperări în 39 minute de joc la meciul amintit.

Ionescu a fost campioană mondială U17 alături de echipa națională a Statelor Unite ale Americii în anul 2014. Ea a fost convocată și a jucat pentru echipa U23 a SUA în vara anului 2017.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.