Russell Westbrook a atins borna 100 la triple-double în NBA

Russell Westbrook a ajuns la 100 de triple-double-uri în NBA. Acesta a atins borna amintită în meciul câștigat pe terenul Atlantăi Hawks, scor 119-107.

Russ a avut 32 puncte, 12 pase decisive, 12 recuperări în partida amintită. OKC ajung la cea de-a 41-a victorie, prin intermediul căreia au urcat pe locul al 4-lea în clasamentul provizoriu al Conferinței Vest.

Născut pe 12 noiembrie 1988, Westbrook a jucat în NCAA între 2006 și 2008, pentru UCLA. A fost ales cu opțiunea a 4-a în NBA Draft 2008 de către Seattle SuperSonics, formație care în același an a devenit Oklahoma City Thunder. El a debutat în liga profesionistă în toamna aceluiași an, iar în primele trei sezoane a jucat toate meciurile echipei sale.

Primul triple-double s-a consemnat la data de 2 martie 2009, adică în cursul primului sezon în NBA. Westbrook a totalizat 17 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive în meciul cu Dallas Mavericks.

Interesant este că pe data de 13 martie 2015, adică în urmă cu exact trei ani, atunci când Westbrook se afla la cel de-al 7-lea sezon în NBA, a izbutit cel de-al 16-lea triple-double din carieră. Pe parcursul următorilor trei ani a izbutit 84 astfel de meciuri!

Pe 28 octombrie 2016, Westbrook a devenit primul jucător care realizează un triple-double cu 50 puncte marcate. El a totalizat 51 (din 44 aruncări la coș), cu 13 recuperări și 10 pase decisive în meciul cu Phoenix Suns.

Cel de-al 50-lea triple-double al carierei în NBA s-a consemnat pe 17 decembrie 2016. Tot împotriva lui Phoenix Suns.

În următoarele 16 luni a izbutit celelalte 50 triple-double-uri.

Cert este că explozia de natură statistică a lui Russ a început după plecarea lui Kevin Durant din Oklahoma City. Lucru consemnat în vara anului 2016.

Westbrook se situează pe locul 4 în istoria NBA la capitolul triple-double-uri. Ierarhia se prezintă în felul următor:

1. Oscar Robertson – 181
2. Magic Johnson – 138
3. Jason Kidd – 107
4. Russell Westbrook – 100
5. Wilt Chamberlain – 78

În TOP 11, între jucătorii aflați în activitate se regăsesc LeBron James (locul 6, cu 68), James Harden (locul 9 cu 34), respectiv Rajon Rondo (locul 11, cu 31).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.