Russell Westbrook a fost transferat la Houston Rockets în schimbul lui Chris Paul

Russell Westbrook și James Harden vor fi din nou colegi de echipă. Primul a fost transferat la Houston Rockets în schimbul lui Chris Paul, dar și a mai multor opțiuni în NBA Draft, anunță ESPN.

Vara anului 2019, în așteptarea veștilor concrete cu privire la cel mai nebun Free Agency din istoria sportului profesionist nord-american, a demarat cu zvonuri potrivit cărora James Harden și Chris Paul nu se mai înțeleg și că primul ar fi anunțat conducerea clubui din Texas cu privire la faptul că nu dorește să mai joace alături de cel din urmă.

Ambii au negat această informație, la fel cum au făcut-o toți cei din preajma lui Rockets. Apoi au venit două săptămâni în care situația de la Houston a trecut în plan secundar, însă transferul lui Paul George la Los Angeles Clippers a adus în discuție dorința lui Russell Westbrook și a lui OKC Thunder de a se despărți.

Inițial se vorbea despre Miami Heat, însă în cele din urmă, Sam Presti – managerul general al lui OKC – a ajuns la un acord cu Houston Rockets. Afacerea cuprinde următoarele piese:

OKC Thunder îl primește pe Chris Paul.

Houston Rockets îl obțin pe Russell Westbrook, alături de primele opțiuni în NBA Draft 2024 și 2026, respectiv un schimb de opțiuni pentru 2021 și 2025.

Potrivit ESPN, Chris Paul nu va juca pentru OKC Thunder. De altfel, Sam Presti colaborează cu agentul lui Paul în căutarea unei noi echipe competitive în sezonul următor pentru jucător, respectiv a unei noi afaceri avantajoase pentru Thunder. O nouă dovadă că formația din Oklahoma City va reconstrui din temelii.

Westrbook a semnat un contract în valoare totală de 205 milioane dolari în 2017. Angajamentul său va fi preluat de Houston Rockets, acesta având încă trei ani de valabilitate.

OKC Thunder a obținut 538 victorii în NBA de la debutul lui Russell Westbrook. În acest interval doar două echipe au obținut mai multe victorii în liga nord-americană: San Antonio Spurs și Houston Rockets. OKC a jucat o finală NBA (2012) și alte trei finale de conferință (2011, 2014 și 2016) cu Westbrook în componență.

Westbrook închide capitolul numit OKC Thunder cu 18.859 pubcte, 6.897 pase decisive, 5.760 recuperări, 1.442 intercepții în 821 apariții. El a petrecut 11 sezoane alături de această echipă.

Așadar, OKC se desparte de ultimul jucător important ales în NBA Draft. Pe rând, James Harden, Serge Ibaka și Kevin Durant au ajuns la alte echipe, fie prin Free Agency ori transfer. Se ridică semne de întrebare referitor la ce interes va fi în jurul echipei din Oklahoma City în sezonul următor, când nu va avea în componență niciun superstar și se anunță ani grei de reconstrucție totală într-o piață mică a sportului nord-american.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.