Romeo Sacchetti a semnat două contracte în această săptămână

Romeo Sacchetti a semnat două contracte în cursul ultimei săptămâni. Una ce a cuprins tot atâtea satisfacții. O dovadă că se poate face treabă în paralel la club și națională (firește, cu sprijinul consistent al celorlalți membri din staff-ul tehnic).

Tehnicianul italian și-a prelungit contractul cu Vanoli Cremona la scurt timp după ce a ghidat această echipă spre câștigarea Cupei Italiei la baschet masculin – ediția 2019. Această performanță a fost atinsă duminica trecută, la Firenze. Astfel, Sacchetti va ghida pe Cremona până la încheierea sezonului 2021/22.

La șase zile distanță, Sacchetti a semnat un nou contract cu federația italiană de baschet (FIP) pentru a continua în funcția de antrenor al echipei naționale masculine. Aceasta a obținut calificarea la FIBA Basketball World Cup 2019 după 75-41 în confruntarea cu Ungaria, desfășurată vineri (22.02) la Varese. Noul contract îl va ține în funcție pe Sacchetti până la încheierea FIBA EuroBasket 2021.

Interesant este că Sacchetti a început ambele angajamente în anul 2017.

În calitate de jucător, Romeo Sacchetti are o medalie olimpică de argint (1980) și una europeană de aur (1983), respectiv una de bronz (1985).

Ca antrenor are un titlu de campion al Italiei (2015), alături de Dinamo Sassari, formație cu care a câștigat și două ediții ale cupei Italiei (2014 și 2015), respectiv o supercupă a acestei țări (2015). El a fost inclus în Hall of Fame-ul baschetului italian în anul 2016.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.